Medya Özgürleşecek

Medya Özgürleşecek

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, ülkede 4. kuvvet olan özgür basının yasama, yürütme ve yargının ardından, demokrasinin 4. kuvveti haline yeniden getirileceğini ifade etti.

A+A-

TRT ve ANADOLU AJANSI’NA ÇEKİDÜZEN VERECEĞİZ

Arslan, TRT ve Anadolu Ajansı’nı idari ve mali bakımında gerçekten özerkleştirip siyasal tarafsızlıklarını sağlayacaklarını, 2 kurumun da bundan sonra bir siyasi partinin istihdam merkezi ve propaganda bürosu olmaktan çıkarılacağını, arkadaş, akraba, partili yakınlığına göre değil liyakate göre atama yapılacağını ve TRT ve Anadolu Ajansı ilk kuruluş amacının ve ilkelerine göre çalıştırılacağını belirtti.

GAZETE DAĞITIMI İÇİN YENİ MODEL GELİYOR

Kazım Arslan, Gazetelerin dağıtımında tüm medya sahiplerinin ortak olduğu bir şirketçe yapılmasını sağlayacaklarını, gazetelerin dağıtımının tekelleşmesine izin verilmeyeceğini, medyada sendikalaşmanın zorunlu hale getirileceğini, medya çalışanlarının özgürlüklerinin patronlarına karşı güvence altına alınacağını söyledi.

REKLAM GELİRLERİ YENİDEN ELE ALINACAK

CHP’li Arslan, Basın İlan Kurumu ve RTÜK’ün yeniden yapılandırılacağını,  her iki kurumda da gazeteci sendikalarının temsil edilmesinin sağlanacağını, basın İlan Kurumu yoluyla verilen kamu ilanlarının fiyat tarifesini objektif kıstaslara bağlanacağını, televizyonlarda gösterilen zorunlu ilanların kamu spotu ismi altında ücretsiz propaganda aracı olarak kullanılmasına da son verileceğini bilhassa zorda olan Anadolu basınının destekleneceğini söyledi.

GAZETECİLER RAHATA KAVUŞACAK

Tutuklu gazeteci ayıbının, son bulacağını söyleyen Kazım Arslan, yazar, gazeteci ve medya çalışanlarının maruz kaldığı işten attırma, ambargo, polis baskısı, hukuksuz yargılama, sansür ve hakaret davaları gibi uygulamaların önüne geçileceğini, basın mensuplarına karşı işlenmiş olan suçları kamu görevlilerine karşı işlenen suçlarda olduğu gibi ağır biçimde cezalandırılacağını, siyasetçilere ve gazetecilere karşı keyfi bir biçimde uygulanan “devlet sırrı” kavramının kapsamının daraltılacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.