Mehmet Görmez Görevden Ayrıldı!

Mehmet Görmez Görevden Ayrıldı!

Mehmet Görmez Görevden Ayrıldı!

A+A-

Habertürk TV'nin haberine göre, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez emekliye ayrıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'na Ekrem Keleş vekalet edecek.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in emeklilik dilekçesi kabul edildi. Görmez’in emeklilik dilekçesi Başbakanlık tarafından kabul edildi.

Görmez ‘in geçtiğimiz cuma günü Diyanet İşleri’nden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görevi bırakmak için bir telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

GÖRMEZ’İN İLK SÖZLERİ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez “Az sonra arkadaşlarımız görevi bırakmamla ilgili dilekçemin içeriğini paylaşacaklar” dedi. Görmez, “Bundan sonraki hayatımda sadece ilmi işlerle uğraşacağım” şeklinde konuştu

YERİNE KİMİN VEKALET EDECEĞİ BELLİ OLDU

Diyanet İşleri Başkanlığı’na, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş vekalet edecek.

İşte Mehmet Görmez’in emeklilik dilekçesi:

“11.11.2010 tarihinde şahsıma tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı görevimi bugüne kadar kurumun ve Din-i Mübin-i İslam’ın vakarına uygun tarzda ifa etmenin gayreti içinde oldum. Bundan sonraki süreçte ilmi hayata dönerek bu alanda milletimize, dinimize ve İslam âlemine hizmet etmenin daha isabetli olacağını düşündüğümden görevden affımı ve emekliliğe sevk edilmemi takdir ve tensiplerinize saygılarımla arz ederim.”

GEÇEN HAFTA AYRILIK SİNYALİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta ayrılık sinyali veren Diyanet İşleri Başkanı Görmez yaptığı açıklamada, “Bütün görevler, makamlar, vazifeler sadece birer emanettir. O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir” demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İDDİALARI DOĞRULAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turunun ardından Ankara’da yaptığı basın toplantısında Görmez’in istifa edip etmediği yönündeki bir soruya “Şu anda henüz böyle atılmış bir adım söz konusu değil. Fakat geleceğe yönelik sayın başkanın farklı bir görevle devam şeklinde bir talebi söz konusu. Bu da tabi ki Sayın Başbakan’la görüşülerek değerlendirilecek bir konudur. Ama şu an Sayın Başkan’ın görevden alınması ya da ayrılması söz konusu değildir” cevabını vermişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.