Merakla Beklenen LGS Tercih Sonuçları Açıklandı

Merakla Beklenen LGS Tercih Sonuçları Açıklandı

Liselere Geçiş Sınavı için tercih neticeleri ilan edildi. LGS'de ek yerleştirme hakkı verilecek mi? Yeni kayıt işlemleri hangi tarihte yapılacak? İşte LGS ile alakalı merak edilenler ve cevapları:

A+A-

Bu sene ilk defa uygulanmış olan LGS'nin neticelerinin de açıklanmasından sonra tercih işlemini tamamlamış olan yüz binlerce öğrencinin meraklı bir şekilde bekledikleri LGS yerleştirme sonuçları az evvel ilan edildi.  Bu sonuçlar ile birlikte ortalama 1 milyon 200 bin aday hangi liselerde eğitim göreceğini öğrendi.

Öğrenciler sonuçları e-Okul VBS ve http://sonuc.meb.gov.tr/ adresinden öğrenebiliyorlar.

LGS SONRASI NAKİL SÜRECİ

2 Temmuz 2018’de “Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı” yayınlandı. 2 Temmuz 2018 tarihiyle 13 Temmuz 2018 tarihleri arası “Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması” işlemleri e-Okul üstünden ve ortaokul müdürlükleri üstünden başlatıldı. LGS tercihleri-yerleştirme neticeleriyse 30 Temmuz 2018’de yapılacak. Yerleştirmenin ardından 4 defa nakil işlemleri yapılacak.

Eski sistem TEOG’da olduğu gibi LGS yerleştirme neticelerinin de açıklanması ile nakil süreci de başlıyor. Yerleştirme neticeleriyle birlikte açıklanacak olan boş kontenjanlara göre öğrenciler okullara nakil başvurusu yapacaklar.

İlk nakil başvuruları 06 - 10 Ağustos 2018’de yapılacakken, bunların neticeleri 13 Ağustos 2018 açıklanacak. 1. nakil başvuruları 13 -17 Ağustos’ta yapılıp; 19 Ağustos 2018 tarihinde sonuçları açıklanacak. 3. nakil başvuruları ise 27 Ağustos – 31 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılıp; 3 Eylül 2018’de açıklanacak. Son nakil başvuruları ise 3 Eylül – 6 Eylül arasında yapılacak ve neticeleri 8 Eylül'de açıklanacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.