Merakla Beklenen Sonuçlar Açıklandı

Merakla Beklenen Sonuçlar Açıklandı

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" internet sitesinden ilan edildi.

A+A-

YKS puanlarına göre tercih yapmış olan milyonlarca öğrenci birkaç gündür sonuçların ne zaman açıklanacağı ile alakalı sürekli ÖSYM’den bir haber bekliyordu. Sosyal medyada da açılan tag ile ÖSYM’ye seslerini duyurmaya çalışan öğrencilerin heyecanlı bekleyişleri sona erdi ve ÖSYM gece yarısında sınav sonuçlarını ilan ederek birçok öğrencinin merakını da gidermiş oldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarını ilan etti. Günlerdir devam eden meraklı bekleyiş bu şekilde sonlanmış oldu.. Sınav Sonuçlarına, ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" internet sitesine girerek ulaşılabilirsiniz.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılmış olan açıklamaya göre, YKS sonuçlarına göre adaylardan alınmış olan tercihler doğrultusunda 2018-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri sona erdi. Adaylar ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklanmış olan yerleştirme sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayıp adayların adreslerine de gönderilmeyecek.

Önce Elektronik Kayıt

YKS neticelerine göre, bir programa kayıt hakkı kazanmış olan adayların kayıt işlemleri 3 - 7 Eylül, elektronik kayıtlar ise 3 - 5 Eylül arasında gerçekleştirilecek. Adayların kayıt için yerleştirilmiş oldukları yükseköğretim programının bağlı olduğu üniversiteye, belirtilen süre içinde başvurmaları gerekmekte. Elektronik kayıt yapmış olan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulmuş olan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.