Merkezefendi’de engeller kalkacak

Merkezefendi’de engeller kalkacak

Hizmet kalitesini yükseltmek ve engelli vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için çalışan Merkezefendi Belediyesi, belediye personeline “İşaret Dili Eğitimi” verdi. Proje kapsamında, her müdürlükten bir personel işaret dilini öğrendi.Böylece belediyeye

A+A-

Merkezefendi Belediyesi, işitme engelli bireylerin belediye hizmetlerinden daha çok yararlanmaları için personele işaret dili eğitimleri verdi. Özellikle vatandaşla daha çok birebir iletişim içinde olan Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü' ve Mali Hizmetler Müdürlüğü personeli;Milli Eğitim Müdürlüğü eğitmenlerinden işaret dili eğitimi aldı.

 

Eğitimler 'İşaret dilinin genel özellikleri' 'işaret ve beden dili ilişkisi' ile 'iletişim ve günlük konuşma dili' konu başlıkları altında gerçekleştirildi. Eğitimde belediye personelinin işitme engelli yurttaşlarla temel düzeyde iletişim kurmalarını sağlayacak seviyeye ulaşmaları hedeflendi. 1 hafta süren eğitimlere katılan personel işitme engelli yurttaşların Belediye'deki işlerini kolaylaştıracak.

Eğitimlere büyük önem verdiklerini kaydedenMerkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, engelli yurttaşların ihtiyaçlarına önem verdiklerini ve onların yaşam kalitesini arttırmak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Subaşıoğlu “İşaret Dili Eğitimleri sayesinde, belediyede işi olan işitme ve konuşma engelli yurttaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunacağız. Onları daha iyi anlamak ve isteklerine hızlı bir şekilde karşılık vermek adına önemli bir adım attığımızı düşünüyorum” dedi.

“ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”

Merkezefendi’de engelleri kaldırmak için büyük mücadele verdiklerini belirten Başkan Subaşıoğlu, “Küçük dokunuşlar ile büyük mutluluklar hedefliyoruz. Engelli yurttaşlarımız için Merkezefendi’de yaşamayı daha güzel hale getireceğiz. Merkezefendi’de engelleri tüm yurttaşlarımız ile birlikte kaldıracağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.