Merkezefendi’de güvenli alışveriş dönemi

Merkezefendi’de güvenli alışveriş dönemi

Merkezefendi Belediyesi yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. İlçe sınırları içindeki semt pazarlarında tartı kuran belediye yetkilileri, vatandaşların aldığı ürünlerin gramajını kontrol edebilmesini sağlıyor.

A+A-

Merkezefendi Belediyesi ekiplerince haftanın değişik günlerinde belirli semtlere kurulan Pazar yerlerinde tartı ve ölçü aletlerini kontrol uygulaması başlattı. Semt pazarına gelen vatandaşların daha güvenilir ortamlarda alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla başlatılan uygulama sayesinde, vatandaşlar aldıkları ürünlerin gramajını kontrol edebiliyor. Haftanın değişik günlerinde kurulan semt pazarlarında tartı ve ölçü aletlerinin kontrolüne yönelik uygulama günün belirli saatlerinde devam ediyor.

Bu uygulamanın önümüzdeki dönem içinde süreceğini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu,“Bu uygulama sayesinde vatandaşlarımız aldıkları ürünleri kontrol edebiliyor. Eksik çıkan ürün olduğunda vatandaşımızın şikayeti doğrultusunda ilgili esnafa 5957 sayılı kanuna göre zabıtamız işlem yapıyor. Merkezefendi Belediyesi olarak her konuda olduğu gibi güvenli alışveriş yapabilmesi hususunda da yanındayız. Olmaya devam edeceğiz” dedi.

Uygulamanın vatandaş açısından önemli olduğunu söyleyen pazarcı esnafı, Merkezefendi Belediyesi’nin bu uygulamasına destek verdiklerini belirtirken, vatandaşlarda memnun olduklarını kaydetti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.