Merkezefendi'de İlginç İddia

Merkezefendi'de İlginç İddia

Denizli’ye bağlı olan  Merkezefendi ilçesinde, daha evvel meslek lisesi iken tadilat yapılarak, imam hatip ortaokuluna dönüştürülmüş olan Gerzele İmam Hatip Ortaokulu'nun, yeterli öğrenci kaydı olmadığından eğitim- öğretime açılmadığı iddia edildi.

A+A-

Merkezefendi ilçesine bağlı Gerzele Mahallesi'nde daha evvel meslek lisesi olan 4 katlı ve 18 derslikli bina, yeterli öğrenci olmadığı gerekçesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gerzele İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürüldü. Bina, dışı başta olmak üzre içinde de değişik tadilatlar yapılıp, yenilendi. Okula müdür, müdür yardımcısı ve 7 öğretmen okula atandığı 2018- 2019 eğitim ve öğretim sezonuna hazırlandığı ama yeterli öğrenci kayıt yaptırmadığı ifade edildi. Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yalnızca 7 öğrencinin kayıt yaptırması ile imam hatip ortaokulunun açılmamasına karar verildiğini iddia etti. Aydoğan, bu 7 öğrencinin de başka okullara sevk edildiğini, okulda halen müdür ve müdür yardımcısının görevlerine devam ettiklerini, atanan 7 öğretmenin de başka okullara tayinlerini istediklerini, okul yetkililerinin ise binanın tadilatı bitmediği için açılışının yeni eğitim- öğretim dönemine yetişemediğini ifade etti.

İhtiyaç Yoktu

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Aydoğan, okulun, geçen mayıs ayında açıldığını, yöneticilerin ve öğretmenleri atandığını fakat Eylül ayına geldiklerinde yalnızca 7 öğrencinin kayıt yaptırdığını, kendilerinin imam hatip olmasına karşı olmadıklarını ama bu bölgede ihtiyacın olmadığını, buranın anadolu lisesi olarak değerlendirilebileceğini, öğrencilerin kullanımına açılması gerektiğini, belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.