Merkezefendi'den Muhteşem Açılış

Merkezefendi'den Muhteşem Açılış

Bakan Zeybekci, “Önce millet, önce eğitim, illaki eğitim diyen bir belediye başkanımız var”

A+A-

YENİMAHALLE’NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN KOMPLEKSTE MUHTEŞEM AÇILIŞ

Merkezefendi Belediyesi’nin Yenimahalle’ye kazandırdığı ve içerisinde bir anaokulu, kapalı pazaryeri ile işyerlerinin bulunduğu dev kompleksin açılışı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Önce millet, önce eğitim, illaki eğitim diyen bir belediye başkanımız var” ifadelerine yer verirken Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Yenimahallemize kazandırdığımız kompleksimizde 4 mahallemize hitap eden bir anaokulumuz ile kapalı pazaryerimiz ve işyerlerimiz bulunuyor. Merkezefendi’de eğitime çok önemli destekler veriyoruz. Anaokulumuzda miniklerimiz eğitimlerini alırken, kapalı pazaryerimizde vatandaşlarımızda alışveriş yapabilecek. Merkezefendili hemşerilerimiz her şeyin en iyisine layık. İlçemize ve ilimize hayırlı olsun” dedi.

Merkezefendi Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı dev bir kompleksin daha açılışı muhteşem bir törenle yapıldı. Yenimahalle’ye kazandırılan ve içerisinde bir anaokulu, kapalı pazaryeri ile işyerlerinin bulunduğu dev kompleksin açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti İlçe Başkanı Yücel Güngör, Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, AK Parti Denizli eski milletvekili Mehmet Yüksel ve davetliler katıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, tören öncesi davetlilere ve vatandaşlara Türk bayrağı armağan etti.

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU, “EĞİTİM OLMASAYDI EĞER…”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, konuşmasında önemli mesajlar verdi. Subaşıoğlu,“Bu mahallede yapılan yatırım çok önemli. 6 derslikli 2000 m2 kapalı Pazar yeri inşa ettik. Kurulduğu günden beri eğitimi hep merkeze koyduk. Merkezefendi için eğitim her şeyin önünde geliyor. Merkezefendi olarak birçok projeye imza attık. İnşallah önümüzdeki 2 ay içinde Sümer ve Sevindik bölgesine anaokulunu yapacağız. Şuanda kadar Merkezefendi sınırları içindeki 30 okula halı saha kazandırdık. Halı sahalar artık ücretsiz. Okullarımıza yemekhane yaptık. Konferans salonları inşa ettik. Öğrencilerimizi İstanbul’a gönderdik. Bu proje çok önemli eğitimde sadece yapısal proje yapmıyoruz. Sosyal projelerimizle adımızdan çok bahsettireceğiz. Merkezefendi’de 58 bin öğrencimiz var. Merkezefendi Belediyesi olarak öğrenci yardımı yapıyoruz. Tüm öğrencilerimizin yüzde 7’sine yardımda bulunuyoruz. Bu Türkiye’de bir rekordur. 18 adet okulumuza ‘Z’ kütüphane kazandıracağız. İlçemiz sınırlarında bulunan tüm liseler marka durumda. 200 kişilik bir kız yurdu yapıyoruz. Milli eğitimimize devredeceğiz. Fen bilimlerini ve din eğitimini içinde barındıracak Türkiye’nin tek İmam Hatip Fen Lisesi’nin temelini atacağız. Bu anaokulumuz 4 mahalleye hizmet ediyor. 200 kapasiteli bir anaokulumuz var. Sayın bakanım sizler her konuşmanızda bu milletin garip çocukları için özel bir konu açarsınız. Bende bu mahallede okudum. Burada oturdum. Bizim için eğitim çok önemli. Eğitim olmasaydı, bugün Merkezefendi Belediye Başkanı olamazdım. Bu mahalleye bu anaokulunu kazandırdığım için gurur duyuyorum. İlçemize pazaryeri kazandırıyoruz. Bunlardan biri de bu komplekste. Bugün bizim için çok önemli bir gün” dedi.

“OLMASAYDINIZ, BUNLARI YAPAMAZDIK”

 

Başkan Subaşıoğlu açıklamasının devamında da, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan ve sizler olmasaydınız bunları yapamazdık. 15 Temmuz’da destan yazan milletimize teşekkür ediyorum. Milli iradenin arkasında milletimiz olmasaydı bu hizmetleri yapamazdık” dedi.

“MİLLETİMİZE NE YAPSAK AZDIR”

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, “Biz aynı dili konuşan insanlarız. Kalpten anlaşıyoruz. Bu açılışlara pek çok hizmetler oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakanımız Binali Yıldırım’a Bakanımız Nihat Zeybekci’ye teşekkür ediyorum. Aziz milletimize ne hizmetler yapsak azdır. Bunu biliyoruz. Sizlere hizmet edeceğiz. Bu kompleksi kazandıran belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

VALİ DR. ALTIPARMAK“DENİZLİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak da açıklamasında “Kıymetli Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na teşekkür ediyorum. Denizli imkânlarıyla belediye anlayışıyla tam gün eğitime ulaşacak. Sizlerin başlattığı belediye hizmetlerinin dışında tüm hizmetlerine yönelmelerini tebrik ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

BAŞKAN ZOLAN, “MUHAMMET BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ da açıklamasında “2004 yılında başlayan hizmet anlayışıyla Denizli’de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Her şey daha güzel oldu. Birçok ilkler yapılmaya başladı. Denizlimiz bugün Türkiye’de parmakla gösteriliyor. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Denizli uzun yıllardan beri hak etmiş olduğu ama bir türlü alamadığı büyükşehir hakkı vardı. Onu aldık. Artık ilimiz büyükşehir. Büyükşehrin güzelliklerini bugün görüyoruz. Bu kompleksi Denizlimize kazandıran Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

BAKAN ZEYBEKCİ“BAŞKANIMIZ İLLA Kİ EĞİTİM DİYOR”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, açıklamasında Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu için ‘Önce millet, önce eğitim, illaki eğitim diyen bir belediye başkanımız var’ ifadelerine yer verdi. Bakan Zeybekci, “Bugün sizlerle olmaktan çok mutluyum. Belarus’tan geldik. İstanbul’da onu uğurlarken Denizli ziyaretimizi söylediğimde ‘Hemşerilerimize selam söylemeyi unutma’ dedi. Cumhurbaşkanımızın selamı var. Sizleri özledik değerli kardeşlerim. Bu mahalleleri sokak, sokak, ev ev bilen bu kardeşiniz olarak özledik. Hep aklımızdasınız. Kalben hep buradayız. Aklımızda hep burada… Önemli günlerden geçiyoruz. Bütün ihanetler gömülüyor. İhanetler geldikleri yere gönderiliyor. Bu millet dualı millettir. Peygamberimizden dualıdır. Vatana sahip çıkan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Biraz önce sahnedeki yavrularımızın elinde bayrak oldukça bu bayrak ilelebet dalgalanacaktır. Merkezefendi Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız anlatırken ‘nereden nereye’ dedik. Büyükşehir için çok mücadele ettik. Denizli büyükşehir olduğunda hepinizin yaşadığı Merkezefendi’nin adının verilmesinde bu kardeşinizin emeği büyüktür. İstanbul Zeytinburnu’nda mezarı olan Merkezefendi’nin Denizli’de doğduğu unutulmasın istedik.

Merkezefendili Denizlilidir. Tüm nesillerimiz bilsin diye bu ilçemizin adını Merkezefendi verdik. İyi ki vermişiz. Bugün bu ilçeye hizmet veren çok değerli bir belediye başkanımız var. Önce millet, önce eğitim illa ki eğitim diyerek hizmet ediyor” şeklinde konuştu.

BAKAN ZEYBEKCİ’DEN BAŞKAN SUBAŞIOĞLU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na teşekkür plaketi verdi.

KONUŞMALARDAN SONRA KURDELE KESİLDİ

Protokol üyelerinin yaptığı konuşmalardan sonra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından kurdele kesildi. Kurdele kesimi sonrasında ise protokol üyeleri anaokulunu gezdi.

YENİMAHALLE KOMPLEKSİNİN GENEL BİLGİLERİ

2 bin metrekarelik alana inşa edilen kompleksin içerisinde 6 derslik, 1 etkinlik odası, 1 müdür odası, 1 yemek salonu olan Merkezefendi Belediyesi Yenimahalle Anaokulu adıyla bir anaokulu, 59 adet tezgah, 15 adet müstahsilin bulunduğu kapalı pazaryeri ve işyerleri ile bir adet alışveriş merkezi yer alıyor. Dev kompleks, Merkezefendi Belediyesi tarafından 2 milyon TL’lik bir yatırımla yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.