Merkezefendi İlk Fidanlar Çiçek Oldu

Merkezefendi İlk Fidanlar Çiçek Oldu

Merkezefendi Belediyesi tarafından üretilen çiçekler, meydanları, kavşakları, parkları ve yol kenarlarını süslüyor.

A+A-

Başkarcı Mahallesi 1047 Sokak’taki altı bin 900 metrekarelik alandaki Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı’nda kurulmuş olan çiçek üretim serasıyla üretilen ilk çiçekler tespit edilen yerlere ekiplerce dikildi.

Serada üretilen 70 bin hercai menekşe, 3 bin 700 süs lahanası, 12 bin 700 Çin karanfili ve 5 bin 700 bellis papatya toprakla buluştu. İlk çiçeklerden sonra dikilen ikinci tohumlar da yaklaşık iki hafta içerisinde dikime hazır olacak.

Hem Tasarruf Hem İstihdam

Çalışmalar sonucu üretilen çiçeklerin Merkezefendi’yi renk renk süslediğini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak yetiştirdiğimiz ilk çiçeklerimizin dikimine başladık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı’na kurduğumuz seramıza ektiğimiz ilk tohumlar çiçeğe dönüşerek Merkezefendimizi renk renk süslemeye başladı. Belediyemizin çiçek ihtiyacını öz kaynaklarımızla karşılıyoruz. Böylelikle hem tasarruf yapıyoruz hem de istihdam alanı oluşturuyoruz. Ürettiğimiz çiçekler ile ilçemizi güzelleştirmeye, süslemeye devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.