Mescid-İ Aksa'nın İbadete kapatılmasına tepki

Mescid-İ Aksa'nın İbadete kapatılmasına tepki

Denizli’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Cuma namazı sonrası yaptıkları açıklamalarla, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına tepki gösterdi.

A+A-

Denizli’de Cuma namazının ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında bir araya gelen sivil toplum örgütleri, basın açıklaması yaparak Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına tepki gösterdi.

Grup adına ilk açıklamayı TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Balta yaptı. Balta açıklamasında, Filistinlileri asla yalnız bırakmayacaklarını belirterek, “Filistinliler asla yalnız bırakılmayacak, Mescid-i Aksa asla terk edilmeyecektir. Filistin'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak imanımızın, vicdanımızın ve insanlığımızın ortak sorumluluğudur” dedi.

Basın açıklamasında ikinci açıklamayı ise Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk yaptı. Öztürk, İsrail askerlerinin 4 Haziran 1967'den bu yana, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı işgal ettiğini söyledi. Müslümanların ilk kıblesindeki kuşatma ve baskının artarak sürdüğünü, bundan dolayı Filistinlilerin yüzyıllardır Mescid-i Aksa'yı ve kutsal mekanı korumak için bedel ödediğini kaydeden Öztürk, ancak Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinlilerin değil, dünyadaki tüm Müslümanların sahip çıkması gereken bir mabet olduğunu vurguladı.

srail'in yıldırma ve unutturma politikası izlediğini aktaran Öztürk, "Filistinliler asla yalnız bırakılmayacak, Mescid-i Aksa asla terk edilmeyecektir. Filistin'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak imanımızın, vicdanımızın ve insanlığımızın ortak sorumluluğudur." dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.