MHP’de adaylar “ortak imza” için anlaştı

MHP’de adaylar “ortak imza” için anlaştı

Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın ortak imza için anlaştıkları öğrenildi.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağanüstü tüzük kurultayı için imza toplayan muhalifleri, “Partiyi meçhul etmeyin” diye uyarırken üç aday ortak hareket etme noktasında anlaştı. Delegeden imza toplama noktasında çıkan krizin aşılması muhalif hareketin elini güçlendirdi.

 

 

Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın yürüttükleri kampanyalarda delegelerden ayrı ayrı imza toplaması yüzünden gündeme gelen kriz büyümeden önlendi. Oğan ve Aydın’ın girişimleri sonucu Ankara’da “özel” bir toplantı gerçekleşti.

 

Akşener, Oğan ve Aydın’ı temsil eden eski milletvekilleri Çankaya’da bir ofiste bir araya geldi. Üç adayın “A Takımını” buluşturan görüşmede, delegelerden olağanüstü tüzük kurultayı için “ortak” imza toplanması kararlaştırıldı.

 

MYK SONRASI

 

Akşener, Oğan ve Aydın noter aracılığı ile toplayacakları delege imzalarını 8-10 Ocak’ta Kızılcahamam’da yapılacak MHP MYK toplantısı sonrası Genel Merkez’e teslim edecek. Üç adayın şu ana kadar 510 imzaya ulaştığı öğrenildi. Bartın ve Karabük’ten Akşener ve Aydın’a imza veren 3 delege ise imzasını geri çekti. Ortak hareket etme kararı alınmasından sonra imza sayısının 600’e ulaşması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.