MHP Su Zammına İptal Davası Açtı!

MHP Su Zammına İptal Davası Açtı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayındaki meclis toplantısında suya yaptığı zammın iptali için Denizli İdare Mahkemesine dava açtı.

A+A-

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Fatih Coşkun ile birlikte basın açıklaması yapan Garip, Büyükşehir Belediye Meclisinin Kasım ayında yaptığı toplantıda MHP’nin tüm itiraz ve ret oyuna karşın içme suyuna zam yapıldığını belirterek,   “Zammın gerekçeleri olarak, maliyetlerde mi bir artış, yoksa yatırımların bütçeye getirdiği  ek yük nedeniylemi bu zam yapılmaktadır” sorusunu sayın Osman Zolan’a  yönelttiğimizde; sayın Zolan’dan ‘‘ uzun süredir su fiyatlarında bir düzenlemeye gidilmemişti, düzenleme yapılması gerekiyordu biz de yaptık’’  cevabını aldık” dedi.

“ADALETSİZLİK VAR”

Su zammında bölgeler arasında büyük adaletsizlikler olduğunu kaydeden Garip, “Su fiyatlarına yapılan zam oranı, denizli merkezde yani Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerimizde %13 oranında, diğer tüm Denizli’nin ilçelerinde ise % 10 oranında olmuştur.İlçelerimize bağlanan köyden mahalleye dönüştürülen aynı ilçenin mahalleleri arasında bile farklı fiyat tarifesi öngörülmüştür.Örneğin Çivril ilçesinin Çıtak – Kıralan mahallelerinde su birim fiyatlandırması, ile Emirhisar mahallesinde ki birim  fiyatlandırması farklıdır. Yine her ilçedeki abone grupları arasındaki fiyatlandırma da birbiriyle farklıdır.Örneğin Pamukkale ve Karahayıt’ta resmi kurumlar, hastaneler, toplum sağlığı merkezlerinden aylık metreküp birim fiyatlandırması 3.50.TL.’dir. Acıpayam ilçesi Dodurgalar mahallesinde ise resmi kurumlar, hastaneler, toplum sağlığı merkezlerinden aylık metreküp birim fiyatlandırması 5.00.TL.’dir.Sayın Osman Zolan‘ın memleketi Tavas ilçemizde ise su fiyatlandırması ortalamaları diğer ilçelerimizin  altında olup, resmi kurumlar, hastaneler, toplum sağlığı merkezlerinden aylık metreküp birim fiyatlandırması sadece 1.00.TL. , olarak belirlenmiştir. Tavas’taki okul gruplarından 1.10 TL. fiyatlandırma yapılırken, Sarayköy’de 2.75.TL. Kale’de 1.70.TL. Çardak’ta 1.50.TL. Buldan da 2.00.TL. Acıpayam’da 1.25 olarak belirlenmiştir” dedi.

KABUL EDİLEMEZ

Bu fiyatlandırma sisteminin kabul edilmesinin  mümkün  olmadığını ifade eden Garip, “Aynı ilçedeki farklı mahallelerde aynı abonelerin farklı fiyatlandırmalara  tabi tutulmasının anayasamızda ifadesini bulan eşitlik ilkesi başta olmak üzere, hiçbir yasal ve haklı gerekçeleri yoktur.Denizli de yaşayan bu insanlarımız arasında  adeta ayrım yapılırcasına yapılmış olan bu su fiyatlandırmasının iptal edilmesi için yargı yoluna başvurup, insanlarımızın daha fazla mağdur olmalarını engelleyeceğiz” diye konuştu. “TAKİPÇİSİYİZ”

MHP Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Coşkun da konuşmasında konunun takipçisi olacaklarını belirterek,   “Denizli halkının mağduriyetlerini gidermek için mücadeleye devam edeceğiz.  Bu zamla  vatandaşın cebinin hedef alınmış olduğunu düşünüyoruz. Bu haksız zam konusunda bağımsız Türk Yargısının gerekeni yapacağından kuşkumuz yok” dedi.  Coşkun, Türkiye’nin en ucuz suyunu kullandığımızı söyleyen Büyükşehir Belediyesi şu an yapılan zam ile birlikte suyun tonu 2,00 TL olduğunu; diğer büyükşehirlerde ise örneğin İzmir’de ise bu rakamın 1,35 TL olduğunu ve en ucuz ifadesinin artık ortadan kalktığını sözlerine ekledi.

Garip ve Coşkun basın açıklamasının ardından zammın iptali için Denizli İdare Mahkemesine dava açtı.

MESUT GÜLER

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.