Mihriban'la Eli Boş Dönmedi

Mihriban'la Eli Boş Dönmedi

Denizlili Öykü Yazarı Abdülkadir Uslu, Yüreğe dokunan kadınlar başlığı altında organize edilen kısa öykü yarışmasında “Mihriban” ile bir ödül daha aldı.

A+A-

Küsader Başkanı Gülseren Akdaş’ın yaptığı açıklamaya göre öykü yarışmasının jüri değerlendirmesi sonucu puan sıralamasında 4. olan Mihriban adlı öyküsü ile Abdülkadir Uslu 1. Mansiyon ödülünü aldı.

Bir dönem belediye başkanlığı da yapmış olan Abdülkadir Uslu, başkanlık sonrasında kaleme aldığı öykülerle dikkat çekti. Yazarın yayınlanmış Aydınlık Sineması, Kar Vakti ve Hüsnü Yusuf adlarını taşıyan üç öykü kitabı var. Uslu’nun öyküleri değişik edebiyat dergilerinde yayınlanmasının yanı sıra ortak öykü kitaplarında da yer aldı.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) Genel başkanı da olan Uslu “Aydınlık Sineması” öykü kitabı ile 2017-1. Arif Baş Öykü Kitabı Ödülü (3.)’nü aldı. Yazarın kısa öykü dalında da ödülleri vardır:

- 100.Yıl Çanakkale Öykü Yarışmasında “Mansiyon Ödülü” (2015),

- 7. Eskişehir Öykü Yarışmasında “Eskişehir Sanat Derneği Özel Ödülü” (2016),

- Özgürlük ve Barış Öykü yarışmasında “Mansiyon Ödülü” (2016),

- Güncel Sanat Dergisi 7. Öykü Yarışmasında “Güzel Alanya Ödülü”(2016),

Ve KÜSADER’in “Yüreğe Dokunan Kadınlar” adına açtığı öykü yarışmasında 1.Mansiyon ödülünü (2018) aldı.

“…

Eli, yüzü kızarmış morarmıştı azcık, işkillendim, “Ne o kız?” dedim, “Ne oldu?” dedim. Ses çıkartmadı, geçti mutfağa oturdu. Peşinden gittim. Başını önüne eğmiş, teybi kucağına, iki elinin arasına almış sıkı sıkı tutuyordu. “Yemek hazırla yiyelim.” dedim, buzdolabındaki yarım şişeyi çıkardım. Binnaz hiç kıpırdamadı sadece teybi çalıştırdı, sesini de iyice açtı, “Mihriban” çalıyordu yine. Kızdım hakim bey. Ben sabahtandır onu beklemişim. Kan beynime sıçradı. Tuttum çenesinden başını yukarıya kaldırdım, gözünün içine baka baka “Mihriban’ın da senin de ta…” dedim. Küfrettim hâkim bey tutamadım kendimi. Binnaz elimi ittirdi, fırladı tezgahın üzerindeki bıçağı aldı, bana doğru salladı:

-Mihriban’ıma küfredemezsin! diye bağırıyordu.

Tuttum elinden aldım bıçağı; karnına, göğsüne, nereye denk gelirse soktum, soktum, soktum… Üzgünüm hâkim bey.

Hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlamıştı. Hâkim bir müddet sustu tam konuşacağı sırada adamın elindeki teybi fark etti, sordu:

-O elindeki ne?

-Teyp.

-Ne işi var onun burada?

-Binnaz’ın hatırası o hakim bey. Bak!

Adamın suratı garipleşti, masumlaştı bir tuhaf oldu. Sanki yüzüne deli siması yerleşmişti. Teybi çalıştırdı, sesini de açtı. Teyp “Mihriban”ı çalıyordu:

Boşa bağlanmamış bülbül gülüne,

Kar koysan köz olur aşkın külüne,

Şaştım kara bahtın tahammülüne,

Taşa çalsam ezilmiyor Mihriban!

…”

Özgeçmiş:

Abdülkadir Uslu

1962 Kızılcabölük (Tavas / Denizli) doğumludur.

Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği (1986), Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümünü (2000) bitirdi.

Uzun yıllar karikatür çizdi. Değişik dergilerde, gazetelerde ve albümlerde karikatürleri yayınlandı. Ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarından 16 ödül sahibidir. Denizli’de “Karikatür Kursları” düzenledi. 5 Kişisel karikatür sergisi açtı. Karikatür yarışması seçici kurullarında yer aldı. Halen Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulusal Karikatür Yarışması, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulusal Karikatür Yarışması ve Amasya Belediyesi Uluslar arası Karikatür Yarışması seçici kurullarında görev almaktadır.

Mizah Dergisi TEBESSÜM’ü, 1985-86 yıllarında Denizli’de arkadaşlarıyla yayınladı ve derginin Mizah Yönetmenliği ile Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Denizli Yağmur Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğünü yaptı (1989). Kızılcabölük Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğünü yaptı (1997-98). Denizli d-TV’de “Uygulamalı Karikatür Okulu” programını hazırladı ve sundu (1997). Kızılcabölük Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğünü yaptı (2006-2008).

Kurslara katılarak “Fotoğrafçılık Eğitimi”, “Ney Eğitimi”, “Resim Eğitimi” aldı. Eserleri Karma fotoğraf ve karma resim sergilerinde yer aldı.

Afiş, broşür ve kitap kapağı tasarımları hazırladı.

Lunaparka Gidelim (Çocuk öyküsü), Günlük (Derleme/Anı), Tarım Takvimi (Araştırma), Şükrü Tekin Kaptan-Hayatı, Eserleri ve Bibliyografyası (Araştırma), Aydınlık Sineması (Öyküler), Kar Vakti (Öyküler), Hüsnü Yusuf (Öyküler) ve Aşkı Buldum (Şiirler) basılı kitaplarıdır.

Ayrıca editörlüğünü yaptığı basılı kitaplar da mevcuttur.

“Aydınlık Sineması” öykü kitabı ile 2017-1. Arif Baş Ödülü (3.)nü almıştır.

Ayrıca kısa öyküde beş ödülü vardır.

2009-2014 dönemi Kızılcabölük (Tavas/Denizli) Belediye Başkanlığı yapmıştır.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) Genel Başkanıdır.

yazarBİR Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi İmtiyaz Sahibidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.