Milli Sporcudan Samimi Açıklamalar

Milli Sporcudan Samimi Açıklamalar

Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 86 kiloda altın madalya kazanmış olan 20 yaşındaki milli sporcu Arif Özen, olimpiyat şampiyonu olarak, Türkiye'yi gururlandırmak istiyor.

A+A-

DENİZLİ (AA) - Denizli'ye bağlı Acıpayam ilçesinde doğan Arif Özen, yakınlarının yönlendirmesi ile küçük yaşlarda ata sporu güreşe başladı.  8 sene evvel Aydın Güreş Eğitim Merkezi'ne seçilen milli sporcu, 4 sene devam eden altyapı eğitiminden sonra Sancaktepe Belediyespor forması giydi.  

Yetenekleri ile dikkatleri çekmeyi başaran ve kısa zamanda yurt dışında da başarılara imza atan 20 yaşındaki Arif Özen, geçtiğimiz ay Slovakya'da yapılan Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 86 kiloda altın madalyaya ulaştı. Acıpayam'da dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçilerin yetişmiş olduğunu, kendisinin de bu spora amcaları ve babasının yönlendirmesi ile başladığını ifade eden Özen, onların karakucak ve yağlı güreş yaptıklarını, orada madalyalar almaya başlayınca bu mutluluğu aile ile gördüğünü ve bunu biraz daha ileri taşımak istediğini, kendisinin de minder güreşine ağırlık vermeye başladığını, bunu babasının tavsiye ettiğini ve kendisinden uluslararası karşılaşmalardan madalya almasını istediğini, bu şekilde babamın isteğini ile canla başla çalışmaya başladığını ifade etti.

Asıl hedefim olimpiyatlardan madalyayla dönmek

İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde profesyonel olduğunu belirten Özen, evvela Balkan şampiyonu daha sonra  da Avrupa'da ve dünyada madalyalar aldığını en son gençlerde dünya birincisi olduğunu belirtti ve daha yeni başladığı ve asıl hedefinin olimpiyatlardan madalya ile dönmek olduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.