Minibüs Arızalanınca Yakayı Ele Verdiler!

Minibüs Arızalanınca Yakayı Ele Verdiler!

Minibüsü Arızalanan 5 Organizatör 15 Kaçak ile Birlikte Yakalandı

A+A-

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasadışı yollarla yurtdışına insan kaçıran 5 organizatör, sevkiyat sırasında minibüsleri arızalanınca suçüstü yakalandı.

 

Edinilen bilgiye göre, 15 Suriye uyruklu kaçağı yasa dışı yolarla yurtdışına kaçırmak isteyen 1'i Iraklı, 5 organizatör Ortakent kavşağında minibüsleri arızalanınca kaçak göçmenlerle birlikte yolun ortasında kaldı. Minibüsü kenara çeken organizatörlerin şüpheli hareketleri olduğunu fark eden bir vatandaş 155 polis imdat hattını aradı. Ortakent kavşağında bulunan bir minibüste çok sayıda Suriyeli kaçak olduğunu söyleyen vatandaşın ihbarı üzerine KOM şube ekipleri olay yerine gitti. Olay yerinde minibüsün başında bulunan 1 kişi ve can yelekleri üzerlerinde bulunan 15 kaçak Suriyeli yakalandı. Sorguya alınan organizatör, insan kaçırdıklarını itiraf ederek diğerlerinin de yerlerini bildirdi. Yalıkavak Mahallesine operasyon düzenleyen KOM şube ekipleri toplam da 5 organizatörü kıskıvrak yakaladı.

 

Yapılan sorgularının ardından İ.S., A.A., E.S., M.S. ve M.Y. isimli organizatörler 'göçmen kaçakçılığı' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkan 5 kişiden 4'dü tutuklandı. E.S isimli şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.