Minik Efe 5 yıl sonra ilk kez anne ve babasını duydu

Minik Efe 5 yıl sonra ilk kez anne ve babasını duydu

Denizli'de doğuştan işitme engelli olan 5 yaşındaki minik Yiğit Efe Kavak gerçekleştirilen operasyonla kulağına takılan bir cihazla ilk kez anne ve babasının sesini duydu.

A+A-

Denizli'de doğuştan işitme engeli bulunan 5 yaşındaki Yiğit Efe Kavak ilk sesleri sonunda duydu. Kulağına takılan bir işitme cihazı sayesinde ilk kez anne ve babasının sesini duyan minik Efe'nin mutluluğu gözlerinden okundu.

Denizli'de doğuştan işitme engelli olan 5 yaşındaki Yiğit Efe Kavak kulağına takılan bir cihaz sayesinde ilk kez anne ve babasının sesini duyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Denizli'de Ramazan ve Melek Kavak çiftinin en ufak çocuğu olan minik Yiğit Efe Kavak sağlık sorunları ile sürekli boğuşuyordu.

Aşırı kiloları sonrasında Afyon ve İzmir gibi illerde bulunan hastanelerde tedavi gören minik Efe geçen senede bir kulağının duymaması yüzünden yüzde 80 işitme engelli oldu. Pamukkale Üniversitesi'nde işitme sorunu olduğunu anlaşılan Yiğit Efe'nin sağlığına kavuşması için operasyon başlatıldı. Denizli Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği ve gönüllüleri, Pamukkale İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü bu işitme cihazını takan bir firma ile irtibata geçti. Yiğit Efe sonunda kulağına takılan işitme cihazı sayesinde ilk kez anne ve babasının sesini duydu.

Yiğit Efe Kavak

Yiğit Efe Artık Duyabilecek

5 yıldır sessizlik içinde olan Yiğit Efe'nin o anları herkesi duygulandırdı. İlerleyen aylarda da konuşmaya başlaması beklenen minik Efe için eğitimde verilecek.

Maddi imkansızlıklar yüzünden bugüne kadar tedavisinin sürekli aksadığını belirten baba Ramazan Kavak, "Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Efe'nin doğumundan beri sürekli olarak boğuştuğunu söyleyebilirim. Pamukkale Üniversitesi'ndeki hocalarımız sayesinde bu duruma sonunda bir çare bulunabildi. Maddi imkansızlıklar da bunun sebeplerinden birisiydi." dedi. Anne Melek Kavak ise "beni ancak ve ancak anneler anlar. 5 yıldır çocuğum hiçbir ses duymuyordu. Şimdi minik yavrum hem konuşabilecek hem de duyabilecek. Bir anne daha nasıl mutlu olabilir ki." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.