Moto3'ü En Genç Kazanan İlk Pilot

Moto3'ü En Genç Kazanan İlk Pilot

Moto3'teki elde ettiği başarılar, Can Öncü’yü dünya medyasının gündemine taşırken ülkemizde genç sporcunun ilgi görmemesi üzdü.

A+A-

Can Öncü, çok genç yaşlarda dünya çapında büyük başarılar elde etmiş bir sporcumuz. MotoGP’nin resmi internet sitesinde 15 yaşındaki sporcumuzun elde etti başarı, “Tarih yazarak herkesi sersemletti” manşeti ile yer alırken, organizasyonun resmi Twitter sayfasında yarışın özeti “Ne yarıştı!” yorumu ile paylaşıldı. Ama maalesef Türk medyası bu genç sporcunun başarılarına çok da ehemmiyet vermedi.

 

Türkiye’de pek bir heyecan yaratmasa da Dünyanın gündemine oturan Can Öncü için ABD’nin Washington Post gazetesi, “15 yaşındaki Türk yarışçı ilk yarışında tarihine geçti. Henüz 15 yaş ve 115 günlük bir geçmişle ve ‘wild card’la (özel davet) zirveye çıkarak tarih yazdı” şeklinde övücü ifadeler kullandır.

 

Konu ile alakalı İspanyol gazetesi Marca, “Moto3 Valencia yarışı, bir Dünya Kupası yarışını en genç kazanan ismi öne çıkardı.” İfadesini kullanırken İngiliz gazetesi Daily Mail, “15 yaşındaki genç, ilk Moto3 yarışını kazanarak tarih yazdı.” Şeklinde övücü ifadeler kullandı.

Dursun Berkok Yorumladı

Bizde Akishaber yazarlarından Dursun Berkok’a Can Öncü’yü ve medyanın bu durumunu özetlemesini istedik. İşte Berkok’un düşünceleri:

 

“15 yaşında. Türk!

Daha çocuk! Bir de sevimli ki!

Moto3'te dünyanın aklını başından aldı! 'Özel davetle katıldığı yarışları birincilikle bitirdi!

Şampiyon oldu!

Tarih yazdı!

Moto3'ü en genç kazanan ilk pilot O!

Moto3'ü ilk katıldığı ilk yarışta kazanan ilk pilot O!

Moto3'ü kazanan ilk Türk yarışçı O!

Grand Prix tarihine geçti!

Bir yarıştı, pir yarıştı, fırtına gibi esti, rekorlara imza attı!

 

Dünya şaşkın, O'nu izliyor, konuşuyor! Hayran!

Bizim yalaka medya bu büyük başarıyı görmüyor, göstertmiyor! Kenan Sofuoğlu gibi siyasette kullandıklarında haber yaparlar artık!

Biz şimdi haberleştirelim, öğünelim, O Türk çocuğunu kutlayalım, alnından öpelim…”

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.