Müjdat İlhan'ın 24 Kasım Mesajı

Müjdat İlhan'ın 24 Kasım Mesajı

Müjdat İlhan'ın 24 Kasım Mesajı

A+A-

Ülkelerin gelecekleri eğitime verdikleri öneme ve çağdaş insanlar yetiştirmelerine bağlıdır. Kaliteli eğitim ve öğretimle,  vatan sevgisiyle, doğruluk ve dürüstlük ve tüm önemli değerlerimizle başarılı nesiller yetiştirmek ise ancak öğretmenlerimizle mümkündür. 

Türkiye Cumhuriyeti, öğretmenlik mesleğinin önemini daha kurtuluş mücadelesi verirken anlayarak, hak ettiği değeri göstermeye çalışmıştır. Cumhuriyet dönemi devrimlerinin en köklü en anlamlı değişimlerinden biri 1 Kasım 1928'deki  Arap Alfabesinden Latin Alfabesine geçişi sağlayan harf devrimidir. Bu devrim, 'bir gecede cahil kaldıklarını' iddia edenlerin aksine aydınlık geleceğe yürüyüşün ilk adımı olmuştur.

24 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk'e 'Millet Mektepleri Başöğretmenliği' unvanın verildiği tarihtir. Başöğretmen Atatürk'ün bizzat kara tahtanın başına geçerek sadece okul çağındaki gençlerin değil tüm ülkenin çağdaşlaşma yolunda engeli olan hurafelerden, köhneleşmiş düşünce ve uygulamalardan kurtulmasının ilk adımını atması; O'nun ne kadar iyi bir önder, devrimci ve öğretmen olduğunun da göstergesidir.

Denizli Barosu olarak, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında,  Cumhuriyetin özgür yurttaşlarını yetiştirme kararlılığını sürdüren, aydınlanmanın meşalesini yeni kuşaklara taşıyan, özverili tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.