Mülakat Sonuçları Açıklandı

Mülakat Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı binlerce öğretmen adayının meraklı bir şekilde beklediği mülakat sonuçlarını ilan etti.

A+A-

Bakanlığın konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamaya göre, sözlü sınav sonuçlarına itirazlar 11 - 13 Temmuz tarihlerinde yapılabilecek. Atama tercihleri ise 17 - 20 Temmuz tarihlerinde alınarak, 23 Temmuz’da ise atamalar yapılacak.

MEB tarafında ilan edilen sözleşmeli öğretmenlik sonuçlarını sorgulamak için TIKLAYINIZ.

Sözleşmeli Öğretmen Nasıl Alınır?

Öncelikle öğretmen adayları KPSS Genel Yetenek Genel Kültür Sınavlarına, ardından Eğitim Bilimleri Sınavına ve son olarak Alan Sınavına girerler. KPSS’den alınan sonuçlarda her alan için oluşan puan sıralamasına göre en yüksek puan alandan aşağıya doğru tespit edilen kontenjan sayısının 3 katı aday sözlü sınava çağrılır.

Sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme gereğince 4 senelik çalışma süresini tamamlayıp adaylık sürecinde başarılı olanlar, istekleri durumunda görev yapmış oldukları eğitim kurumunda öğretmen kadrolarına atanabilecekler. Öğretmen kadrolarına atanmış olanlar, aynı yerde en az 2 sene  daha görev yapacaklar, bunlar ile alakalı adaylık hükümleri uygulanmayacak.

Sözleşmeli öğretmenliğe atama için yapılacak olan sözlü sınava katılma hakkı kazanan adaylar, sözlü sınav komisyonu tarafından 100 tam puan üstünden değerlendiriliyor ve sözlü sınavda 60 ve üstünde puan alanlar başarılı sayılıyor ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde ediyorlar.

Üniversitelerinden Öğretmenlik Bölümü dışından mezun olup da öğretmen olmak isteyen bölüm mezunlarının öğretmenlik başvuruları için pedagojik formasyon almaları gerekmekte.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.