Müslüman kadınlar İslamofobinin ilk hedefi

Müslüman kadınlar İslamofobinin ilk hedefi

Önceki dönemlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapan AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, Almanya'nın Kölm kentinde Müslüman kadınlar konusunda bazı açıklamalarda bulundu.

A+A-

Önceki dönemlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini üstlenen AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu üyesi olarak bulunduğu TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesindeki “Batı Ülkelerindeki İslam Düşmanlığını İnceleme Alt Komisyonu” heyeti ile birlikte İslamofobi ile ilgili temaslar için Almanya'nın Köln kentinde bazı açıklamaları dile getirdi.

Sözlü ya da fiziki olarak şiddete maruz kalan kadınlar için konuşan Ramazanoğlu, haklarını aramakta zorlandıklarını ve İslam karşıyı eylemler sırasında kayıtlara geçmediklerini söyleyerek, "Batı'da bu kadınlarımız açıkça bir hedef haline gelmişlerdir. Kendilerini koruyamadıkları için hukuki haklarını da kullanamıyorlar. İslamofobinin ilk hedefi her zaman Müslüman kadınlarımız olmuşlardır." ifadelerini kullandı.

Müslüman Kadınlara Daha Fazla Özgürlük

Köln'de sivil örgüt mensupları ile bir araya gelerek yaşanan Paris saldırısının hemen ardından Batı'daki yabancı düşmanlığın İslam karşıtlığı olarak dönüştüğünü belirten Ramazanoğlu, "Paris saldırısının hemen ardından terör yerine yine Müslüman kadınlar hedef alındı. Terörü gizlemek adına yapılan bu olay İslam karşıtlığını körüklemek adına gerçekleştirilmiştir." dedi.

İslamafobinin artık ciddi bir tehdit olduğunu hatırlatan Ramazanoğlu, "Batı'nın artık bu yaşananları görmezden gelmemesi lazım. Bu Batılı ülkelerin görevi olduğu kadar Müslümanlarında üzerinde durması gereken bir olaydır. Bu konua çatışmak kimseye yarar sağlamaz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.