Mv. Tin:''Yaşanan Krizlere Rağmen Büyüdük''

Mv. Tin:''Yaşanan Krizlere Rağmen Büyüdük''

Mv. Tin:''Yaşanan Krizlere Rağmen Büyüdük''

A+A-

Milletvekili Şahin Tin, Meclis Genel Kurulunda Ekonomi Bakanlığı Bütçesi Üzerine konuştu 

Ekonomi Bakanlığının 2018 yılı bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına Meclis Genel Kurulunda söz alan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 yılda AK Parti hükümetlerinin tarihi başarılara imza attığını söyledi. Şahin Tin; “Yaşanan küresel krizlere ve 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen ekonomide rekor üstüne rekor kırdık. Bu gemiyi asla kimse batıramaz” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda Ekonomi Bakanlığının 2018 yılı bütçesi üzerinde konuştu. Milletvekili Şahin Tin yaptığı konuşmasında AK Parti olarak 15 yılda ekonomi alanında uygulamaya konulan doğru ve sürdürülebilir politikalar sayesinde ekonomide tarihi başarılara imza attıklarını söyledi. Milletvekili Şahin Tin;  İktidara geldiğimiz ilk günden buyana ulaşımdan sağlığa, eğitimden enerjiye, sanayiden tarıma kadar her alanda hizmet destanları yazdık. Ayrıca, bilişim, AR-GE, savunma sanayi ve otomotiv gibi birçok yenilikçi alanda reformlar gerçekleştirdik. 15 Temmuz hain darbe girişimi başta olmak üzere ülkemize ve ekonomimize yapılan birçok saldırılara rağmen, ekonomi de milli bir yükseliş ortaya koyduk” dedi. 

“YAŞANAN KRİZLERE RAĞMEN BÜYÜDÜK” 

İktidara geldikleri 2002 yılında 36 milyar Dolar olan ihracat rakamını 2016 yılında 4 kat artırarak 143 Milyar Dolara ulaştırdıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; “2017 yılı kasım ayı sonu itibariyle ihracatımız yıllık baz da 156 Milyar Dolar’a ulaştı. Bu yıl sonu itibariyle de 160 Milyar Dolar’ı aşarak, ihracatta tarihi bir rekora daha imza atmış olacağız. Yaşanan küresel krizlere rağmen son 7 yılda 6,6 milyonluk bir ilave istihdam ile dünya rekoru kırdık. Ekonomimiz 2003-2016 yılları arasında ortalama 5,6 büyüdü. 2017 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamına göre, yüzde 11,1’lik büyüme oranıyla Dünya ekonomisinde bir numara olduk. Özellikle imalat sanayinde, kapasite kullanım oranımızı son 9 yılın en yüksek seviyesine, yüzde 80’lere kadar yükselttik. Buda, 2018 yılında da özel sektörün yatırımları ve ekonomik büyümemizi artarak devam edeceğini göstermektedir” dedi. 

“İHRACAATCIMIZI HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ”

Büyüme rakamlarına Denizli ilinin büyük katkısının olduğunu söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Seçim bölgem olan Denizli’miz, sanayisiyle büyüyen, gelişen, emek ve iş üreten istihdam sağlayan örnek şehirlerimizden bir tanesidir. Denizli ilimiz 2002 yılında 680 Milyon Dolar ihracat gerçekleştirirken, bugün dünyanın 170 ülkesine 2,4 Milyar Doları aşan bir ihracat gerçekleştirmektedir. İhracatçılarımızı ve yatırımcılarımızı her zaman destekledik. Eximbank, KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu gibi kuruluşlarımız aracılıyla sağlanan destekler başta olmak üzere, uygulanan vergi indirimleri ve prim ertelemeleri gibi teşvikler sayesinde üretim, istihdam ve yatırım kapasitemizi kararlı bir şekilde artırıyoruz” dedi.

“MİLLİ VE YERLİ BİR EKONOMİ BAKANI’YLA OLUYOR” 

Genel Kuruldaki konuşmasında ekonomideki başarıların masa başında oturarak kazanılmadığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Bu işler öyle kolay olmuyor! Cumhurbaşkanımızın tüm yurt dışı seyahatlerinde işadamlarını yanında götürüp yeni iş bağlantıları yapmalarına imkân sağlamasıyla oluyor. Masa başından yönetimle değil… Sahada çözüm ve karar mekanizmasını çalıştırarak mümkün oluyor. Bürokrasiyi azaltmakla mümkün oluyor. Ekonominin başına, sektörün içinde yoğrulmuş, Anadolu esnafının, üreticinin, sanayicinin ve ihracatçının derdini bilen, dünya ekonomisine hakim, yerli bir Ekonomi Bakanı’yla oluyor. Amerika’dan ithal bakanlarla, IMF'nin memuru Kotarelli’lerle bu işler olmuyor. Medeniyetimizin bize mirası olan değerlerimizi her ne pahasına olursa olsun ayakta tutmak için gece gündüz demeden gayret eden, İslam coğrafyasındaki mazlumların tek umudu olan, Filistin’in başkenti Doğu Kudüs olsun diye haykıran, Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milli ve yerli gayretleri sayesinde oluyor” dedi.

“HAİNLİK SOKAĞINDAN ÇIKIN ARTIK”

Dış güçlerle bir olup milletin geleceğine saldıranların, iftiralarla ülkeyi karanlığa sürükleyemeyeceklerini iyi bilmeleri gerektiğini vurgulayan Milletvekili Şahin Tin; Artık bu milletin değerlerine laf söz etmeyi bırakın! Hainlik sokağından çıkın! Ne kadar uğraşırsanız uğraşın bu gemiyi asla batıramayacaksınız. Bu aziz Millet buna asla izin vermeyecek” dedi. 

Milletvekili Şahin Tin, Ekonomi Bakanlığının 2018 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, emeği geçen başta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci olmak üzere tüm bakanlık çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.