Ne olduğunu kimse bilmiyor

Ne olduğunu kimse bilmiyor

Niğde'de anahtarcı Abdullah Öztürk, 2 yıl önce bulunan ve türü belirlenemeyen hayvan iskeletini iş yerinde bir camekan içerisinde sergiliyor.

A+A-

Öztürk, o dönem arkeologların inceleme yaptığını ancak türünü bilemediklerini belirtirken, NiğdeÜniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Topçu, hayvanın etçil bir tür olabileceğini ifade edip uzmanlarca detaylı bir incelemeye alınacağını söyledi.


Kuyruğu 45, bedeni de 60 santimetre olan iskeletin Bor İlçesi'nde yaşayan bir arkadaşının kayadan oyma kilerinde bulunduğunu belirtti.ABDullah Öztürk, çok ilginç olduğu için alıp özel bir camekan yaptırdığını söyledi. Daha sonra iskeleti iş yerinde sergilemeye başladığını ifade eden Öztürk, "Arkadaşımın eski evinde kayadan oyma kiler şeklinde bir yerleri vardı, oraya temizlerken bunu bulmuş, bana getirdi." "Ben de bu şeylere merakım olduğu için arkadaşımdan aldım. Bu hayvan bana geleli yaklaşık 2 yıl oldu. Arkadaşımdan aldım ve teşhir ediyorum dükkanımda. " "Gelen müşterilerim olsun vatandaş olsun gelip fotoğraf çekiyor hayvan hakkında bana sorular soruyorlar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.