Necip Fazıl Kısakürek Anısına Şiir Dinletisi

Necip Fazıl Kısakürek Anısına Şiir Dinletisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek için anma programı düzenleyecek.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek için anma programı düzenleyecek. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleşecek “Necip Fazıl Kısakürek Anısına Şiir Dinletisi” adlı program 25.05.2016 Çarşamba saat 20.30’da başlayacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu üyelerinin üstat Kısakürek’in eserlerini okuyacağı etkinlik öncesi saat 19.00’da Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde lokma hayrında bulunulacak. Tüm vatandaşların davetli olduğu etkinlik ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Necip Fazıl Kısakürek kimdir?

Ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek, 26 Mayıs 1905’de dünyaya geldi. Şairliğe ilk adımını 12 yaşında iken, annesinin arzusuyla başladı ve ilk şiirleri Yeni Mecmua'da yayımlandı. Milli Mecmua ve Yeni Hayat dergilerinde çıkan şiirleriyle kendinden söz ettirdikten sonra, Paris dönüşü yayımladığı Örümcek Ağı ve Kaldırımlar adlı şiir kitapları onu çok genç yaşta çağdaşı şairlerin en önüne çıkararak edebiyat çevrelerinde büyük bir hayranlık ve heyecan uyandırdı. Çok sayıda eseri bulunan Kısakürek 25 Mayıs 1983’de hayata gözlerini yumdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.