Necip Filiz'den Sert Gündem Çıkışı!

Necip Filiz'den Sert Gündem Çıkışı!

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, gündemdeki konulara dair bir açıklama yayınladı.

A+A-

15 Temmuz’dan sonra FETÖ mensuplarının ne kadar çok ülkenin habitatında nefes alıp verdiğine bir bakın diyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz;  “Her fırsatta demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda Türkiye'ye ders vermeye kalkanların, terör örgütlerine, darbecilere ve kanun kaçaklarına kol kanat gererek, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın vatandaşlarımızla buluşmalarına engel olmaya çalışmaları, iç işlerimize karışmaları, yaptırımlarla, tehditlerle sözüm ona bize gözdağı vermeleri Avrupa'da hüküm süren çifte standartların en somut göstergesidir” dedi.

Bunların, batılı dostlarımızın misafirperverliğinde yeni planlar yaptığına dikkat çeken Başkan Filiz;  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, “uyanık olmalıyız” ısrarının çok sağlam gerekçeleri var. Uluslararası camianın ve müttefikimiz olduğunu iddia eden ülkelerin iade taleplerimiz karşısındaki performansı belli. Başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerinin güç aldığı, beslendiği ve özgüven kazandığı uluslararası arenada Türkiye’nin karşı karşıya olduğu FETÖ gerçeği, her an uyanık olmayı gerektiriyor” şeklinde konuştu.

ALMANYA NAZİ DÖNEMİ DEĞERLERİNE YAKLAŞIYOR

Almanya’nın tehditkâr tavrının Türkiye’yi korkutamayacağını, bunun her iki ülkeye özellikle de Almanya’ya zararı’nın daha çok olacağını vurgulayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ; “ Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel başta olmak üzere ‘Türkiye AB değerlerinden uzaklaşıyor’ diyorlar,  Almanya’da Nazi dönemi değerlerine yaklaşıyor hızla. Irkçılık, ayrımcılık ve tehditler havalarda uçuşuyor .Türkiye'yi ambargo tehditleri ile korkutacağınızı sanıyorsanız önce kendiniz için çok daha büyük bir bedeli göze almışsınız demektir” dedi. 

TÜRKİYE’DE ALMANYA’DAN ÇOK DAHA FAZLA GÜVENDELER

Gabriel’in Türkiye’ye karşı kışkırttığı Alman sanayi şirketleri ve küresel yatırımcıların, yeni sanayi devriminin gereklerini merkez ve orta Avrupa’da yerine getiremediklerini ifade eden Başkan Filiz; “ Bu şirketlerin Türkiye’ye, Türkiye’nin genç nüfusuna ve pazarına ihtiyaçları var. Almanya’nın, dayattığı para ve maliye politikaları yüzünden, hızla krize sürüklediği Güney ve Doğu Avrupa da, Türkiye olmadan ayağa kalkamayacağını çok yakında anlayacak ve bu, Almanya’nın AB üzerindeki haksız hakimiyetini bitirecek. Türkiye’deki Alman şirketleri güvende olduklarını, hatta Almanya’dan çok daha fazla güvende olduklarını bilmelidirler” dedi.

 

ESKİ TÜRKİYE YOK ARTIK

Almanya’nın bazı konuları tartışmaya açması öncelikle Alman ekonomisine ve Alman kökenli şirketlere darbedir diyen Başkan Filiz; “ Bundan sadece Türkiye zarar görmez; AB ve Almanya zarar görür. 1996’daki Türkiye yok artık; küresel rekabeti bilen ve bunu yapan bir Türkiye var. Artık enerji ve pazar Türkiye’dedir. Alman şirketleri bunu bilsinler ve gelecekleri için Türkiye’ye daha fazla yatırım yapsınlar” şeklinde konuştu.  

DİPLOMATİK NEZAKETSİZLİK ÖRNEĞİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın Avrupa ile ilişkilerimizde tüm olumsuzluklara rağmen yapıcı bir tavır izlediğini belirten Başkan Filiz; “AFC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Federal Hükümet Sözcüsü tarafından yapılan ve diplomatik nezaketsizliğe örnek teşkil edebilecek açıklamalarda Türk yargısına doğrudan müdahale edildiği ve haddini aşan ifadeler kullanıldığı görüyoruz. Yüzyıllara dayanan Türk-Alman ilişkilerinin kısa vadeli Almanya’da ki seçim hesaplarına kurban edilmemesi gerekmektedir.  Elbette yıkmak kolay, yıkılanı yeniden inşa etmek ise çok zordur. Devletler arası münasebetlerde bu daha fazla süre ve zahmet ister ” dedi.

MESCİD-İ AKSA’YA DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMALIYIZ

İsrail’in Kudüs’te yaptığı zulme de değinen Filiz; “ Bizler Mescid-i Aksa'ya ne kadar çok sahip çıkarsak, gözlerini oraya dikmiş olanların işleri de o kadar zorlaşır . Müslümanların ibadet hakkını yok sayan, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini ihlal eden bu adımlar gerilimi daha da tırmandırmaktır . İbadetlerini yapmaya gelen müslümanları teröristlerle eş tutmak büyük bir akıl tutulmasıdır.4 yy. boyunca burası bizim kontrolümüzde diğer dinlere hayat hakkı vermeyen gibi bir düşünceye ecdadımız asla katılmamıştır. Türkiye bundan sonra da kardeşliğin, dayanışmanın, barışın ve istikrarın tarafında olmaya devam edecektir” dedi.

AK PARTİ’NİN BAŞARISI DA TÜRKİYE’NİN BAŞARISI OLACAKTIR

“AK Parti’nin başarısı Türkiye’nin başarısı olacaktır” diyen başkan Filiz; “ İşte bu yüzden içteki ve dıştaki düşmanlarımıza, ülkemizin gelişmesini, milletimizin bir ve beraber olmasını istemeyenlere karşı daha güçlü olmak için diri olacağız, uyanık olacağız ve tek yumruk olacağız. Bu ülkenin ve milletin arkasında Avrupa’nın her köşesinde,Asya’nın en ücra köşelerine kadar dünyanın her yerinden insanların duası desteği ve ümidi vardır” diyerek sözlerine son verdi.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.