Neden TomoTherapy Tedavisi?

Neden TomoTherapy Tedavisi?

Neden TomoTherapy Tedavisi?

A+A-

PAÜ Hastanesi Onkoloji Anabilim Dalında Onkolojide dünyanın gelişmiş ve ileri teknoloji ışın ( Radyoterapi ) tedavi methodu Tomoterapi teknolojisi hastalarımıza hizmet vermeye başladı.

Radyasyon Onkolojisi AD. Başkanı Prof. Dr. Bahar Baltalarlı Ünitemizin hastalara hizmet vermeye başladığını belirterek açıklamalarda bulundu ; Bir zamanlar sadece hayal edebileceğimiz metodlarla kanserle mücadeleleri tek bir platformda toplayan “TomoTherapy” teknolojisi artık Pamukkale Üniversitemiz’de. TomoTherapy teknolojisi ve Tomoterapi Tedavisi 21. Yüzyılın Kanser Tedavisi ve Radyoterapi anlamındaki en önemli buluşlarından bir tanesidir. TomoTherapy sistemi bir çok kesitli 3 boyutlu Bilgisayarlı Tomografi (BT) tarayıcısı üzerine tasarlanmış dünyadaki tek 3 boyutlu görüntüleme ve 3 boyutlu tedavi sunan radyoterapi sistemidir. Sistem  uzaktan bakıldığında bir Bilgisayarlı Tomografi tarayıcıya benzemektedir. Böylelikle rutin olarak günlük 3 Boyutlu görüntüleme ve 3 Boyutlu ışın tedavisi yapılarak  tedavinin tamamını tek bir sistemde tamamlanabilmekte ve yüksek hassasiyette “Kişiselleştirilmiş veya Kişiye Özel”  Işın Tedavileri sunabilmektedir;

 

Neden TomoTherapy Tedavisi;

 

Geleneksel radyoterapi cihazları,  radyasyon ışınını sadece bir kaç açıdan verebilme olanağına ve teknolojisine sahiptir.TomoTherapy  teknolojisinde ise tedavi ışınları bütün açılardan optimize edilerek hekim ( Radyasyon Onkoloğu ) tarafından ön görülen dozda ve oranda ışın tedavisi verilir. Geleneksel olarak ışın tedavisi veren az sayıda, kalın ve hassasiyeti düşük radyasyon ışının yerine, TomoTherapy teknolojisi  binlerce küçük dar demetlere ışını yayarak, bölüp ve optimize etmektedir. Her bir demet farklı bir tedavi dozu verebilir. Böylelikle farklı dozlar, sağlıklı çevre dokulara mümkün olduğunca zarar vermeyecek şekilde  tümörün farklı kısımlarına giderek maximum oranda sağlıklı dokuların korunmasını sağlar. Bu durum  tedavi sırasında ve sonrasında yan etkileri azaltmakta ve hasta hayat konforunu arttırıcı çok önemli bir kriterdir.

 

Son teknoloji TomoTherapy sistemlerinde bulunan, TomoDirect seçeneği,  kanserle mücadelede yeni bir kapı daha  açmaktadır. “Sarmal” bir şekilde  tümör etrafında dönebilen TomoTherapy  tedavisinin; 360 derece ışın verebilmesinden farklı olarak; TomoDirect   metodu,   tümörleri   hedeflemek için sabit radyasyon ışınlarını da kullanır. TomoDirect,   geniş çaptaki kanser türlerini tedavi etmek için daha çok seçenek sağlar. Ayrıca, bu iki tedavi modu tek bir hasta içinde birleştirilebilir. Bu da “Hybrid” tedavilerin  sunulmasında ve “Kişiselleştirilmiş” en doğru tedavinin uygulanmasına fayda sağlar.

Prof. Dr. Baltalarlı yeni teknoloji tedavi ile PAÜ Hastanesinin tüm bölgeye hizmet vererek tedavi ve hastaların geri dönüşlerinin sevindirici olduğunu ve böyle bir hizmetin kazandırılmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.