Nijeryalı Oyuncu Toprağa Verildi

Nijeryalı Oyuncu Toprağa Verildi

,Denizli Süper Amatör Lig’de geçen Pazar günü Yeşilköyspor’la Sarayköyspor arasında oynanan maç esnasında kalp krizi geçirip yaşamını yitiren 23 yaşındaki Nijeryalı futbolcu Ekondayo defnedildi.

A+A-

Nijeryalı oyuncunun İrlanda’da yaşayan babasının da katılmış olduğu cenaze töreni ile Gümüşler Mezarlığı'ndaki Hıristiyan bölümünde toprağa verildi. Cenaze süresince gözyaşlarını tutamayan ve oğlunun arkasından “Harika bir çocuktu” şeklinde konuşan 62 yaşındaki Olatunde Mawoyeka maç esnasında ambulans olmadığı gerekçesi ile savcılığa verdiği ifadede şikayetçi oldu.

STATDA AMBULANS OLMADIĞI İÇİN ŞİKAYETÇİ OLDU

Oğlunun cenazesini teslim almadan evvel Bereketli Polis Merkezi'ne gidip ifade veren baba Mawoyeka, oğlunun en son 4 ay evvel İrlanda’ya yanına geldiğini, hiçbir rahatsızlığı olmadığını, maç esnasında statta ambulans olmadığı gerekçesi ile şikayetçi olduğunu ifade etti. Baba oğlunun Denizli’de toprağa verilmesini de talep etti.

Adli tıp morgundan baba Mawoyeka, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköysporlu yönetici ve futbolcular tarafından alınan cenaze, evvela Denizli Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Hizmetleri Müdürlüğü’ne götürülüp yıkandı. Daha sonra da Gümüşler Mezarlığına götürüldü. Mezarlığın Hıristiyan Bölümü’nde bir papazın da katılmış olduğu Hıristiyan geleneklerine göre organize edilen törenden sonra genç yaşta yaşamını yitiren golcü futbolcu Mawoyeka, tabutla toprağa verildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.