Nogay ve Kırım Türkleri bir araya geldi

Nogay ve Kırım Türkleri bir araya geldi

Ankara’daki Nogay Türkleri Derneği’nin akşam yemeğinde Nogay ve Kırım Türk dernek başkanları bir araya geldi.

A+A-

Merkezi Ankara’da olan Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin dernek Gençlik Kolları Başkanlığı ile birlikte organize edilen akşam yemeğinde Nogay Türkleri ve Kırım Tatarları bir araya geldi. Yemekte onur konukları Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile “Laleler Vatana Dönüyor" projesi ile Ankara’ya gelen Nogay Türkü gençlerdi.

Hollanda Nogay Vakfı Başkanı Orhan Demirci ile birlikte Hollanda’da yaşayan yaklaşık 30 gencin katıldığı akşam yemeğine, Ankara’daki Nogay Türkü gençlerin de katılımı yoğun oldu.


 

Gecede bir araya gelen Nogay ve Kırım Türk dernek başkanları, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Dernek Genel Başkanı Cemil Sütbaş’ın ev sahipliğinde Hamamönü’nde tarihi bir restoranda gerçekleştirilen akşam yemeğine  Hollanda Nogay Vakfı Başkanı Orhan Demirci, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Sibirya Nogay Dernek Başkanı İlimuddin Eyupov ve Kazakistan Nogay Dernek Başkanı ünlü sanatçı Arslanbek Sultanbekov katıldı.

Konuklarına Nogaytürk Yayınları tarafından basılan kitapların yanı sıra Nogay Dergisi de hediye eden Cemil Sütbaş, Nogay ve Kırım Tatar dernek ve vakıf başkanları ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı da çektiler.

Gecede bir konuşma yapan Cemil Sütbaş "Holanda’dan gelen gençleri burada görmekten mutluluk duyuyoruz. Nogay gençlerimizin bir arada olması, kültürlerini yaşaması bizleri sevindiriyor. Bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmayan değerli tüm dernek ve vakıf başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Nogay ve Kırım Türkleri olarak geçmişte de birdik, bundan sonra da bir olacağız “ dedi.

Gecede Kazakistan Nogay Dernek Başkanı, ünlü Nogay sanatçı Arslanbek Sultanbekov da kısa bir konuşma yaptı. Sultanbekov, “Türkiye’de Nogayların bu şekilde kültürlerine sahip çıkmaları, dilerini ve kültürlerini korumak ve yaşatmak için gösterdikleri çabaları gördükçe gelecekle ilgili umutlarım artıyor. Yakın gelecekte tüm dünya Nogayları çok daha sıkı bağlarla birbirlerine bağlanacaklar" diye konuştu.

Konuşmasından sonra Sinan Gönültaş ve Akdeniz Erbaş birlikte sahneye çıkan ünlü sanatçı, tüm Türk dünyasının marşı haline gelen “Dombıra"  isimli eserinden sonra “Kanılı" ve “Laşin Kus" isimli eserleri seslendirdi. Gecede ayrıca Erol İleli ve Ramin Maragalı’da çeşitli eserler seslendirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.