O da Girdi Cecaevine

O da Girdi Cecaevine

O da Girdi Cecaevine

A+A-

Sinema ve tiyatronun usta oyuncusu Turgay Tanülkü, Kocabaş Cezaevi’nde  “Son Kuşlar” isimli tiyatro oyunuyla mahkumların karşısına çıktı.

Aslen Uşaklı olan, 18 yaşında girdiği cezaevinden 26 yaşında çıkan ve işkence gördüğü için çocuğu olmayan usta oyuncu, Vali Hasan Karahan da izledi. 

‘Son Kuşlar’ oyununu Kocabaş Cezaevi’nde Kİ mahkumlar için oynadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında cezaevinde sahne alan sevilen sanatçı Tanülkü’yü mahkumlar ayakta alkışladı. 

Tiyatro gösterisinde zaman zaman hüzünlenen tutuklu ve hükümlüler, saz eşliğinde söylenen türkülere de eşlik etti.Tutuklu ve hükümlüler, oyun sahnelendikten sonra uzun süre ekibi alkışladı. İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Turgay Tanülkü, oyun sonrası yaptığı açıklamada, 1970'li yıllarda cezaevinde olduğu dönemde kafasında böyle bir proje oluştuğunu söyledi.O dönemde idamların olduğu bölgeye kuşların gelmemeye başladığını fark ettiğini ifade eden Tanülkü, daha sonra Abasıyanık'ın Son Kuşlar adlı eseriyle cezaevinde kaldığı dönemde yaşadıklarını harmanlayarak bu oyunu oluşturduğunu kaydetti.

OKUTTUĞU ÇOCUKLARDAN BİRİ SAVCI OLDU

23 mahkum çocuğunu okuttuğunu anlatan Tanülkü, okuttuğu çocuklar arasından birinin de savcı olduğunu anlattı.İnsanların umudunu kaybetmemesi gerektiğini vurgulayan Tanülkü, şöyle konuştu:

"Mahkumlar umutlarını kaybetmesin çocuğuna, ailesine sahip çıksın. Cezaevleri bana 23 evlat verdi. Onlarla büyük bir aile olduk” dedi.

Kaynak: Denizliinternet haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.