O Firma Listede Yok !

O Firma Listede Yok !

İstanbul Sanayi Odası’nca yapılan 500 Büyük Firma Anketi’nin 2017 senesi sonuçları ilan edildi. Geçen 4 sene listede Denizli’den 12 firma olurken bu yıl sayı 11 oldu.

A+A-

İlk 500 özel şirket arasında Er-Bakır, Denizli sıralamasında yine listenin en tepesinde. Er-Bakır’ı 53. sıradaki Abalıoğlu Yem’le 155. Sıradaki Kocaer Haddecilik takip ediyor. Bu sene Denizli listesinde Zorlu Doğal Elektrik’in listede olmaması sebebi ile Denizli İSO 500’de 11 firmayla listede kendisine yer buldu.  Listede bulunan Denizli firmalarından 7’si geçtiğimiz yıla göre üst sıralara çıkarken, 1 firmanın liste olmadığı görüldü.

 

İlk 500’de bulunan Denizlili firmalara bakılırsa, 5 firma kablo ve bakır tel, 2 firma demir-çelik olmak üzere toplamda 7 firmayla ana metal endüstrisinin listeye damga vurduğu gözlendi. Enerji sektörünün tek Denizlili temsilcisi olan Zorlu Doğal Enerji’yi bu sene listede yer almadı.

 

Konu hakkında açıklamada bulunan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, İSO 500 listesinin yarısının Marmara Bölgesi’ndeki firmalar tarafından oluşturulduğunu, İstanbul’dan 173, Kocaeli’den 35, Bursa’dan 22 firma olmak üzere Marmara Bölgesinin, her yıl olduğu gibi yine listeye damga vurduğunu, Anadolu’daki sanayicilerin ne yazık ki hep 2. planda kaldığını, Türk sanayisinin; finansman zorluğu, kur dalgalanmaları, siyasal ve jeopolitik olumsuzluklar olmasına rağmen pes etmeyip çalışmasını sürdürdüğünü, Türk sanayisinin bıkmadan, yılmadan her şartta çalışmaya ve elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğini, her geçen gün daha da globalleşen dünyada ancak sanayinin ilerlemesi ve gelişmesi ile iyi düzeylere gelinebileceğine inandıklarını ifade etti.

TEKSTİL İLE TANINAN ŞEHİR

Denizli’nin, tekstil sektörü ile tanınan ve geldiği konumu tekstil sektörüne borçlu olan bir şehir olduğunu ama bugün gelinen noktada, Denizli sanayisinin adının bakır, kablo, mermer, gıda ve makine imalatı gibi sektörlerde de duyurduğunu ve bilhassa dış pazarlarda bu sektörlerde bilinen bir bölge haline geldiğini belirten Başkan Keçeci, sayısal olarak her daim Türkiye’nin önemli sanayi şehirleri içinde olan Denizli sanayisinin, yalnızca yatırımları ile değil ihracatını ve istihdamını artırmada da farklılık yarattığını, kadim müşterimiz Avrupa Birliği ülkelerinin yanında sanayicilerin yeni pazarlara girdiğini ve şimdi de o pazarlarda kalıcı olarak yerleşmeye çalışmakta olduklarını, uzun soluklu ihracat deneyiminin, Denizlili sanayicilerin bu pazarlarda tutunmasını sağlayacağına inandığını belirtti.

 

Ayrıca Denizli sanayisindeki üretim çeşitliliği, katma değerli ürünler olarak kendisini gösterdiğini söyleyen Başkan Keçeci, Denizli’de tasarıma yönelik çalışmalarına devam eden şirketlerin, bu çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını ve katma değeri yüksek ürünlerini pazara sunmaya başladıklarını, değişik sektörlerden gelen bu şirketlerin kısa zamanda Denizli’nin adını farklı pazarlarda duyuracağına olan inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.