O Gezegende Yaşam Kanıtı Bulundu

O Gezegende Yaşam Kanıtı Bulundu

Satürn'ün uydularından bir tanesi olan Enceladus'un yüzeyinde karbon bakımından zengin organik moleküllerin olduğu dile getirildi.

A+A-

Satürn'ün uydularından bir tanesi olan Enceladus'un yüzeyinde karbon bakımından zengin organik moleküllerin olduğu dile getirildi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) Satürn keşif aracı Cassini'nin toplamış olduğu verilere göre, Satürn'ün uydularından buz ile kaplı Enceladus'un yüzeyinde çatlaklardan kompleks karbon bazlı moleküllerin sızmış olduğu tespit edildi.

Dünya Dışındaki En İyi Yer

Güneybatı Araştırma Enstitüsünden (SwRI) bilim adamı ve araştırma biriminden Christopher Glein, karbon bakımından zengin organik moleküllerin keşfedildiği Enceladus'un, Dünya dışında hayat için en iyi yer olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Bununla beraber bilim adamları, yapılmış  olan bu keşfin Enceladus'ta yaşamın olduğu anlamına da gelmediğini ama uydunun yaşam için gerekli olan şartlara sahip olduğu anlamına gelebileceğinin altını çizdi.

Nature Dergisinde Yayınlandı

Yapılmış olan bu araştırmanın neticeleri  "Nature" dergisinde yayınlandı. Araştırmadan çıkan sonuçların pek çok bilim insanında heyecan yarattığı ifade edildi.

Cassini uzay aracının, 2005 senesinde Satürn'ün çevresinde dönmüş olan Enceladus'un buzlu yüzeyinden sızıntı yapan sıcak su kaynaklarını tespit etmesinden bu güne bilim adamları, Enceladus'un dışarıdan gelen organizmalar için potansiyel bir ev sahibi olup olamayacağı ile alakalı araştırmalarına devam ediyorlar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.