O Kişilerle Aranıza...

O Kişilerle Aranıza...

En Az 1.5 Metre Mesafe Koyun!

A+A-

Havaların soğumasıyla salgın boyutunda birçok insanı saran grip ve soğuk algınlığı sebebiyle birçok vatandaş hastalanıyor.  

Uzman doktorlar uyardı, bu kişilere dikkat edin ve aranıza mesafe koyun. Nezle ve gripten korunmak için aksıran, tıksıran ve burnunu çeken kişilerle aranıza biraz mesafe koymanızda fayda var. Mevsimsel gripten korunmak için önemli noktaları uzman doktorlar anlatıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda kış mevsiminde virüsler yayılmaya başladı. Bu virüslere karşı dikkatli olmanızda fayda var. Grip virüsleri, burun akıntısı ve tıkanıklığı, gözlerde yaşarma, halsizlik, kırgınlık ve hafif öksürük olarak kendini gösterir. Bazende yüksek ateş de görülebiliyor.

Bu virüslerden korunmanın en iyi yolu rahatsız kişilere çok fazla yaklaşmamaktır, uzmanlar belirtiyor. solunum yoluyla bulaşan bu hastalıklar 1.5 metre civarı bir alana yayılıyor ve 2 saat boyunca havada asılı kalıyor. Metal yüzeylerde ise 2 gün, kumaş dokularda da 8 ila 12 saat arasında yaşıyorlar. Ellerinizde ise 5 dakika kadar yaşarlar, bu süre içinde elinizi yıkamanız veya ağzınız, gözünüz gibi organlarınızdan uzak tutmanız gerekmekte.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.