O Sorun Tarihe Karışacak

O Sorun Tarihe Karışacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve tırların kent merkezinde düzensiz parklanmasını engellemek ve kent trafiğini rahatlamak için hayata geçirdiği kamyon ve tır parkı projesini tamamlamak üzere.

A+A-

Denizli ilinde trafiği rahatlatmak ve vatandaşların daha konforlu bir şekilde seyahat etmesi için dev ulaşım hizmetlerini yaşama geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve tır parkı projesinde sona yaklaştı.

 

Projeyle kent merkezinde düzensiz parklanmaya sebep olan, hem kötü görüntüsü hem de sıkışıklığa sebebiyet vermesi nedeniyle şehir trafiğini olumsuz bir şekilde etkileyen tır ve kamyonlar düzenli bir park alanına sahip olacaklar.

 


Düzenli parklanma ile beraber yol kenarlarında gecelemek durumunda kalan kamyon ve tır şoförleri için de değişik sosyal alanların bulunacağı tesisten de hizmet alabilecek kamyon ve tır şoförleri güvenlik ve rahatlık bakımlarından huzurlu olacaklar. Bozburun Mahallesi civarlarında ortalama 45 dönüm arazi içinde yapılacak park, 99 tır, 60 kamyon ve 49 otomobil kapasitesinde olacak. Bodrum ve zemin kat olmak üzere 1.350 metrekare kapalı alanı olacak tesis toplamda 2.278 metrekare alana kuruldu.

 

Kamyon ve tırların parklanma sorunu tarihe karışıyor

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bitmesine az kalan proje ile kamyon ve tırların kent merkezinde meydana getirdikleri düzensiz parklanmaların artık tarihe karışacağını ifade etti. Kamyon ve tır parkıyla Denizli ilinin ihtiyacı olan bir projeyi daha bitirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Osman Zolan, ağır vasıta araçlarının şehir merkezinde parklanmasının gerek görüntü, gerekse trafiği olumsuz etkileme anlamında olumsuzluk yarattığını, yol kenarında konaklamak zorunda kalan veya park edecek yer bulamayan şoför ve esnafın da bundan şikayetçi olduğunu, Denizli ilinde artık böyle bir sorunun olmayacağını, kamyon ve tır parkı ile şoför esnafının hem sosyal tesise kavuşacak hem de güvenli bir alanda konaklama imkanına kavuşacağını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.