O Tarihte Başlıyor

O Tarihte Başlıyor

Havaların soğuması ile beraber kış lastiği uygulamasının ne zaman zorunlu hale geleceği merak edilmeye başladı. Sorunun cevabı haberimizde

A+A-

Ülkenin dört bir tarafından ve Denizli’den tipi ve yağış haberleri ile beraber tüm bu yağışların ulaşımı olumsuz etkilediği alınmaya başladı. Tüm bu haberler kış lastiği uygulamasının ne zaman başlayacağı sorusunu akla getirdi. Bu arada normal lastiklere nazaran daha iyi bir yol tutuşuna sahip olan kış lastiklerini temin etmek isteyen vatandaşlarda araştırmalarına başladı.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi bir yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlamakta. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her sene olduğu gibi bu sene de 1 Aralık'ta başlıyor. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her sene 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacaklar.

Bu tarih itibarı ile kış lastiği takmayan araç sahiplerine cezai işlem uygulanacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu gereğince yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, şehirlerin hava ve iklim koşullarına göre senenin belirli dönemi için zorunlu tutulacak. Araçların denetimleri ise, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanında Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimlerince yapılacak. 

Yetkililer hususi araçlar için kış lastiği uygulamasının zorunluğu olmadığını ama vatandaşların can ve mal güvenliği için bu lastikleri kullanmalarının yararlı olacağını ifade ediyorlar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.