Ocak ayında emekliye çifte zam!

Ocak ayında emekliye çifte zam!

Temmuz-Eylül enflasyonun açıklanmasından sonra Ocak ayında milyonlarca emekli çifte zam almanın heyecanını yaşayacak.

A+A-

Milyonlarca emeklinin beklediği zam oranı yavaş yavaş belli oluyor.Toplu sözleşme kapsamı ile Ocak ayında yapılması beklenen zam oranının yüzde 4 olacağı ve böylelikle memur emeklilerinin maaşlarına enflasyon farkı ile beraber en az 307 liralık bir zam yapılması bekleniyor.

 

Milyonlarca memur emeklisi Ocak ayında gelecek olan çifte zamma kilitlendi. Toplu sözleşme kapsamında Ocak ayındaki zam miktarının yüzde 4 olması beklenmekte. Memur emeklilerinin enflasyon farkı alması için bu yılın ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 3,5'den büyük olması gerekiyordu. Temmuz-Eylül enflasyonu ise sonunda belli oldu ve bu oran yüzde 9,34 çıktı. Şimdiden enflasyon farkındaki oran yüzde 5,84 oldu.

 

Merkez Bankasının yaptığı son beklenti anketinde, 2018 yılının ikinci 6 aylık döneminde enflasyonun yüzde 13,78 olarak tahmin edildiği belirtildi. Bu tahmine göre memur emeklisinin alacağı fark yüzde 10,28'e kadar yükselecek. Ocak zammı bu durumda yüzde 14,28 olacak.

 

Ocak zammı yüzde 14,28 olursa en düşük memur emeklisi aylığı 2 bin 149 lira 87 kuruş dan 307 liralık bir artışla 2 bin 456 lira 87 kuruşa yükselecek.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.