Öğretmenlerden Eğitim-Bir-Sen Ziyareti

Öğretmenlerden Eğitim-Bir-Sen Ziyareti

Bir grup atanamayan branş öğretmeni göreve yeni başlayan Şube Başkanı Kazım Tefçi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak destek istediler.

A+A-

Atanamayan Öğretmenler durumlarını şu şekil de ifade etmişlerdir: Atanamayan öğretmen sayısı 310 bini geçmiştir. Bizler ailelerimizin kıt kanaat okuttuğu kişileriz. Öğretmenlikten başka yapacak olduğumuz hiçbir iş yoktur. Hala harçlıklarımızı ailelerimizden almaktayız. Atanamadığımız her yıl biraz daha psikolojimizin bozulmasına neden olmaktadır. Ailelerimiz de aynı şekilde bizimle birlikte bu süreci yaşamaktadır.  14 Mart ta Ankara ‘da yapılacak olan öğretmen buluşmasına siz sivil toplum örgütlerinden de destek istiyoruz, şeklinde açıklama yaptılar.

Şube başkanı Tefçi; eğitim fakültelerinden her geçen gün mezun olan öğretme sayısı artmaktadır. Mevcut mezun olanların ataması yapıldıktan sonra, eğitim fakülteleri öğretmen açığına göre kontenjan belirleyerek 15-20 yıllık planlama yaparak öğrenci almalıdır. 3600 ek gösterge alınarak emeklilik süresi dolan öğretmenlerin emekliliğe teşviki sağlanmalıdır. Ücretli öğretmenlik uygulaması biran önce kaldırılmalıdır. Bizler her zaman atanamayan öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu taleplerinizi genel merkezimiz aracılığıyla yetkililere iletiyoruz, iletmeye de devam edeceğiz. En kısa zaman da atanmanızı temenni ediyorum’ şeklinde açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.