Ohal'de de Bu Halde de Mücadeleye Devam

Ohal'de de Bu Halde de Mücadeleye Devam

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, iktidarın OHAL'le birlikte uygulamaya koyduğu kanun hükmünde kararnamelere dikkat çekerek, ülkenin otoriter ve muhafazakar bir yönetime evrildiğini söyledi.

A+A-

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, iktidarın OHAL'le birlikte uygulamaya koyduğu kanun hükmünde kararnamelere dikkat çekerek, ülkenin otoriter ve muhafazakar bir yönetime evrildiğini söyledi. Merhum Bahriye Üçok'u hatırlatan Köse, "Bizler onun yolunda ilerlemeye cumhuriyetin ve devrimlerinin savunucusu olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin, tarihimizin bize yüklediği misyonu yerine getirmek için OHAL'de de bu halde de mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Denizli ziyaretinde, Bozkurt ilçesinde parti örgütüyle kahvaltı yaptı. Daha sonra İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Köse'yi; İl Başkanı Teoman Sancar, İl Kadın Kolları Başkanı Sündüz Başsorgun, CHP MKYK üyesi Gülizar Biçer Karaca ve partili kadınlar karşıladı. 79 il örgütünde çalışma yaptığını, Denizli örgütünün, özellikle kadın örgütünün çok güçlü olduğunu söyleyen Fatma Köse, burada basın açıklaması yaptı.

 

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

 

AK Parti iktidarını eleştiren Köse, "14 yıllık mevcut iktidarın evrensel değerleri bırakıp, milli ve dini değerlerle toplumu şekillendirme çabalarının ülkeyi getirdiği noktada laik değerlerimiz yerle bir olmuş, ülke otoriter ve muhafazakar bir yönetime evrilmiş, iç ve dış politikadaki başarısız siyaset laik yaşamını benimseyenlerin yanında en çok kadınları etkilemiştir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi eğitim, iç ve dış güvenliği, medyası ve adalet sistemi çökmüş ülkemizde, 15 Temmuz'dan beri olağanüstü bir süreç yaşamaktayız. İktidar OHAL'le birlikte uygulamaya koyduğu kanun hükmünde kararnameler ile de devletin düzenlenmesine vahim bir şekilde devam etmektedir. Analar ağlamasın edebiyatı yapan iktidar analar üzerinden siyaset yapmakta, evladını toprağa veren şehit analarının acısı yüreklerimizi yakmaya devam etmektedir. Kadına taciz ve tecavüz bu iktidar döneminde artmıştır. Çocuklara cinsel istismar ve çocuk gelin sayısında dünya birincisi olmamızda iktidarın toplumu dini referanslara göre dizayn etme zihniyetini apaçık göstermektedir" dedi.

 

İktidarın 14 yıldır kadınları her türlü haksızlığa, eşitsizliğe ve baskıya maruz bırakmasına rağmen cumhuriyetin söz alan, sesini yükselten, hakkını arayan, başkaldıran, hak ve eşitlik mücadelesi veren, kendini kanıtlayan başarılı kadınlar da yetiştirdiğini belirten Köse, "Bunlardan birisi de 26 yıl önce 6 Ekim'de bugün demokrasi ve laiklik mücadelesi verirken bombalı bir suikast sonucu katledilen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok'tur. Bahriye Üçok, hurafeleri değil bilimi savunan, ülkenin laik ve demokratik bir ülke olmasını isteyen, laiklik olmadan ülkenin özgürleşmeyeceğini düşünen bir ilahiyatçıydı" dedi.

 

Bahriye Üçok'un siyasal İslam'a karşı olduğunu söyleyen Köse, "Bizler onun yolunda ilerlemeye, cumhuriyetin ve devrimlerinin savunucusu olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin tarihimizin bize yüklediği misyonu yerine getirmek için OHAL'de de bu halde de mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Mevcut iktidarın, Cumhuriyet Halk Partisi kadınlarının, kadın örgütünün gücünü hissetmesini istiyorum. Biz geliyoruz. Yolumuz açık, yolumuz aydınlık" diye konuştu.

 

Köse, daha sonra ilçe kadın örgütlerinin katıldığı Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Köse, Denizlili şehit Doğan Acar'ın ailesini ziyaret ettikten sonra yarın da Sarayköy, Buldan ve Güney ilçe teşkilatları ile buluşacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.