Okuma Alışkanlığını Aşılamalıyız

Okuma Alışkanlığını Aşılamalıyız

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un başkanlığını yaptığı ilçe milli eğitim müdürleri toplantısı gerçekleştirildi.

A+A-

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olan toplantı salonunda yapılan ve il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle 19 ilçe milli eğitim müdürünün hazır olduğu toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz eğitim çalışmaları hakkında değerlendirme yaptı.

 

2017-2018 eğitim-öğretim senesinin de değerlendirildiği toplantıda konuşma yapan Müdür Oğuz; Bakanlığın eğitim politikaları doğrultusunda en alt kademeler ile beraber yaptıkları çalışmalara tüm hızla devam ettiklerini, 2017-2018 Eğitim-Öğretim senesinde okullaşma oranlarının; Okul Öncesinde yüzde 82,4, İlkokulda yüzde 96, Ortaokulda yüzde 109,4, Ortaöğretimde yüzde 88,3, Genel Ortaöğretimde yüzde 43.1 ve Mesleki Ortaöğretimde yüzde  42.8 biçiminde olduğunu belirtti.

 

En büyük hedeflerden bir tanesinin okulların tam gün eğitime geçmesi olduğunu belirten Oğuz,. 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibarıyla 12 okulun normal eğitime geçtiğini, İkili eğitimde olan okulların da tekli eğitime geçirme çalışmalarının sürdüğünü, gelecek eğitim öğretim senesinde bu sayıların 2 veya 3 okula düşürülmesinin hedeflendiğini, İlin okul inşaatlarıyla şantiye alanına dönüştürdüklerini, okullar bittiğinde ilde eğitim öğretim sorununun kalmayacağını dile getirdi.

 

2017-2018 eğitim öğretim senesi başında yenilenmiş olan müfredat doğrultusunda okullarda eğitim-öğretim yapıldığını belirten Mahmut Oğuz,  yeni eğitim öğretim senesinde de öğretmenlerin çok daha güzel çalışmalara imza atacaklarına inandığını, öğrencileri bilgili, donanımlı, soran sorgulayan, bayrak ve ata sevgisiyle yetiştirilmesi için gayret ettiklerini,  Denizli’nin Eğitiminde Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, il çapında anaokulu, ilkokul, ortaokul;   ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğrencilerin sosyal yeterliliklerini, bilişsel yeterliliklerini, akademik başarılarını, yükseltmek; olumlu davranış değişimlerinin sağlaması için 2008’de hayata geçirildiğini söyledi.

 

Telefonu Bırak, Kitabı Aç Oku

 

Okuyan nesiller yetiştirilmesi gerektiğini belirten Oğuz,  başarıya ulaşılması için okuma alışkanlığının çocuklara aşılanması gerektiğini, fakat evvela kitap okuma alışkanlığına ebeveynlerin başlaması gerektiğini, Z-Kütüphane sayısının 54’lere çıkarıldığını,. Bakanlık tarafından gönderilen ödeneklerin, hayırseverlerin katkıları ve yerel imkânlarla bunların sayısının arttığını ifade etti.

 

Hayat Boyu Öğrenme Çalışmalarında Büyük Başarı

 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak son senelerde yaptıkları çalışmalar neticesinde; Denizli ilinde Hayat Boyu Öğrenmeye katılım anlamında önemli bir bilincin oluştuğunun görüldüğünü dile getiren Oğuz, Hayat Boyu çalışmalarında Türkiye ikincisi olduklarını,  okuryazarlık Seferberliği çerçevesinde 645 okuma-yazma kursunun açıldığını, 3.846 kursiyerin bu kurslara katıldığını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.