Önce Vatandaş Sonra Şehir

Önce Vatandaş Sonra Şehir

Sarayköy Belediyesi tarafından 4 senedir uygulanmakta olan yardım hizmeti yüzleri güldürmeye devam ediyor.

A+A-

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın yönetiminde ilçenin tüm köşelerinde projeler devam ederken yeni hizmet kapıları da vatandaşlara açılmakta. 4 seneden beri Sarayköy, dikkatleri üstüne çeken bir değişim göstermekte. Şehrin alt yapısı ve üst yapısındaki değişiklikler bir tarafa vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıran hizmetlerde yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de gönül belediyeciliğe örnek olan ve 4 seneden beri süren Sarayköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen hizmette vatandaşlar kullanmadıkları eşya ve kıyafetleri yetkili kişilere teslim etmekte ve ardından eşya ve kıyafetlerin temizliği yapılıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmakta.

Yardım Zinciri

Hasta yatağı ve tekerlekli sandalye verilmiş olan vatandaşlar ise ihtiyaçları bittiğinde eşyalarını tekrar belediyeye teslim etmekte. Bir başka ihtiyaç sahibine ulaştırılıp yardım zinciri oluşturulmakta.

4 seneden beri yüzlerce vatandaşın kapısını çalmış olan bu hizmet ile Sarayköylülerin her an yanında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Sarayköy’e hizmetin yalnızca şehrin vitrinini değiştirmek olmadığını, vatandaşların da hayatlarına dokunmak olduğunun farkında olduklarını, her zaman dedikleri gibi önce hemşehriler sonra şehir olduğunu, şehri şekillendirirken önceliğin vatandaşların ihtiyaçları olduğunu, hayata geçirdikleri pek çok hizmetteki amacın vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu, hayırseverlerin ve ihtiyaç sahibi vatandaşların arasında köprü olmanın kendilerini de mutlu ettiğini, sosyal belediyecilik de olduğu gibi gönül belediyeciliğinde de üstlerine düşen görevi yerine getirmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.