Onlar Artık ''Cennetin Gülleri'' Oldular

Onlar Artık ''Cennetin Gülleri'' Oldular

Denizli'nin Tavas İlçesinde öğretmenlik yapan Muhammet Kahraman Tavas ve yöresinde Şehit düşen Mehmetçiklerimizi ve polislerimizin hayat öykülerini kitaplaştırdı.

A+A-

Denizli'nin Tavas İlçesinde öğretmenlik yapan Muhammet Kahraman Tavas ve yöresinde Şehit düşen Mehmetçiklerimizi ve polislerimizin hayat öykülerini kitaplaştırdı.Bundan üç yıl önce bölgenin tüm şehitleri  için şiir yazan ve şiirlerle birlikte şehitlerin biyografilerini "Davaz Ovası Şehitler Kitabı ve Şehitler Albümü" isimi bir kitapta toplayan Muhammet Kahraman bu defa da şehitlerin öykülerini yazdı.  Şehitlerle ilgili ilk kitabı Kale Belediyesi'nin kültür yayınları arasında okuyucuyla buluşan Muhammet Kahraman'ın yeni çıkan kitabının sponsoru Vakıf'ta imam olarak görev yapan Kadir Ceylan.

"Cennetin Gülleri" isimli kitap 600 tane bastırılarak Vakıf'ta yapılan Şehitler Programı'nda herkese ücretsiz olarak dağıtıldı. Kitapta Beyağaç-Kale ve Tavas ilçelerinden şehit olmuş askerlere, polislere ve öğretmenlere yazılmış şiirler var. Şiirlerin yanısıra Tavas'taki şehitlerin hayatlarını, şehit oluş anlarını anlatan öyküler de yer alıyor. Kitabın ikinci baskısında Beyağaç ve Kale ilçelerindeki şehitlerin öykülerine de yer verileceğini söyleyen Muhammet Kahraman, "Yazarken zorlandığım tek kitabım "Cennetin Gülleri" isimli eserim oldu. Kadir Ceylan hocamla Tavas'taki tüm şehit ailerini ziyaret ederek çocukları hakkında bilgi alıp hayat hikayelerini yazdım;onlarla birlikte ağlayıp, üzüldüm ama kalıcı bir eser bırakacağım için değdi." dedi. Önümüzdeki yıl yapılacak törende Beyağaç ve Kale ilçelerindeki şehitlerinin öykülerinin de olacağını söyleyen Muhammet Kahraman " O şehitlerimizi unutmadım, onlar için de  yeni şiirler yazarak kitabımda yer verdim hatta Karacasu, Çivril ve Akhan'daki şehitlerimize de kitabımda yer verdim."dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.