Onlar Avrupa'nın En Büyüğü

Onlar Avrupa'nın En Büyüğü

Onlar Avrupa'nın En Büyüğü

A+A-

Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında İngiltere'yi 2-1 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İngiltere ile karşı karşıya geldi. Türkiye sahadan son dakika golüyle 2-1 galip ayrıldı. İlk yarının sonunda Ömer’le 1-0 öne geçen Türkiye, maçın son bolümüne kadar üstünlüğünü korusa da son dakikada 50’de Westbrook skoru eşitledi. Herkes maçın uzatmalara gitmesini beklerken Osman, 50+2’de son sözü söyledi ve Türkiye, binlerce taraftarın önünde Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

TFF’nin “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında İngiltere ile karşılaşıyor. Türkiye, Beykoz-Riva’daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde çeyrek finalde Rusya’yı muhteşem bir mücadelenin ardından uzatmalarda 2-1, yarı finalde de Polonya’yı 2-0 yenerek finalist oldu.

İngiltere ise çeyrek final maçında Fransa’yı 2-0, yarı finalde de İspanya’yı 3-0 yenerek finale yükseldi. Grubundaki ilk iki maçında Almanya’yı 7-0, Gürcistan’ı 9-0’la geçen A Milliler, İspanya’yı da 4-0’la geçerek grup lideri olarak çeyrek finale yükselmişti.

"ŞEHİT AİLELERİNE ARMAĞAN EDİYORUZ"

Ampute Futbol Milli Takımı'nın 9 numaralı oyuncusu Fatih Şentürk, maçın ardından açıklama yaparak "Bu kupayı şehit ailelerine armağan ediyoruz" dedi.

"BİZİ DİĞER MİLLİ TAKIMLA KIYASLAMAYIN"

Karşılaşmanın son anlarında attığı golle Millilere şampiyonluğu getiren kaptan Çakmak, “Bir şeyi ne kadar isterseniz Allah size yardımcı olur ya. Kupa için çok kişiye söz verdim. Kariyerimde hiç golüm yoktu. İlk golüm bu. Tekmeye kafa soktuk.” dedi.

A Milli Futbol Takımı ile kıyaslanmak istemediklerini dile getiren Çakmak, “Sabah çıkarken hocam ‘İngilizler hiç yenilmemiş’ dedi. ‘Tamam da hocam, daha Türklerle oynamadılar ki’ dedim. Bizi diğer milli takımla kıyaslamayın. Ben Emre Belözoğlu aşığıyım. O 5 giyiyor diye ben de giyiyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.