Örnek Proje Çok Beğenildi

Örnek Proje Çok Beğenildi

Pek çok konu ile alakalı ülkeye örnek projeler yapan Pamukkale Belediyesi tarafından geçtiğimiz sene başlatılan yer altı çöp konteyneri projesi sürüyor.

A+A-

Pamukkale Belediyesi, çevre ile alakalı konularda da örnek projeler yapmaya devam ediyor. 2017’de bilhassa turizm bölgesinden başlanmak üzere uygun durumdaki noktalara yer altı çöp konteyneri koyulmaya başlanmıştı.  Bu proje sayesinde birçok mahallede yer altı çöp konteyneri montajı yapıldı. 2017’de  içerisinde 35 tane yer altı çöp konteyneri vatandaşların hizmetine sunuldu. Bu senenin ilk 6 ayında ise 72 tane daha konteynerin montajının yapılmaya devam edildi.

 

2200 litre kapasiteli her bir konteyner görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor. Çevreci, estetik ve modern bir şehir mobilyası görüntüsüyle de dikkatleri çekiyor. Yer altı konteynerler, sıkıştırmalı çöp aracının kumandasından alınan jaklı hortum ile bağlantı sağlanarak, iç konteynerin boşaltılması ve asansörlü platform ile çöp konteynerlerinin yer seviyesine çıkartılması ve boşaltılmasını sağlayacak şekilde imal edilmiştir.

 

BAĞBAŞI HALKI PROJEYİ BEĞENDİ

 

Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü birimleri ihtiyacı olan mahallerde yer altı çöp konteynerlerinin montajının sürdüğünü,  kısa bir zaman evvel montajı gerçekleştiril Bağbaşı Mahallesi sakinleri durumdan çok memnunlar. Mahalle Muhtarı  Süleyman Çolak, yer altı çöp konteyneri ile eskiden var olan kötü kokunun ve görüntünün artık kalmadığını belirterek Pamukkale Belediyesi mühim bir projeyle mahallenin ihtiyacı olan bir çalışmayı başlattığını, daha evvel çöp kutularının kapaklarının açık olduğunu ve hem görüntü hem de kötü koku olduğunu fakat yer altı konteyneri ile  artık çöplerin yer altında toplandığını belirterek bu projeyi hayata geçiren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

 

ÇEVRE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

 

Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak marka ilçelerden bir tanesi olarak, daha iyi tanınmak için, ilçenin daha da yaşanabilir daha güzel hale gelmesi için, modern yer altı çöp konteynerlarını ilçede yaygınlaştırdıklarını, modern yer altı akıllı çöp toplama konteynerleriyle çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşumunun da önüne geçildiğini, 2017’de 35 adet montaj yapıldığını,  2018’de ise bu sayının 2 katına çıktığını, hala mahallelerde montajların sürdüğünü, yeni sistem yer altı çöp toplama konteynerlerinin ilçeye ayrı bir değer kattığını, Belediyesi olarak, çevre temizliği ile alakalı hassasiyetlerinin fazla olduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.