Özel İnsanlara Özel Sağlık Hizmeti

Özel İnsanlara Özel Sağlık Hizmeti

Özel İnsanlara Özel Sağlık Hizmeti

A+A-

Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile özel bir hastane arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokolle birlikte dernek üyesi engelliler hastaneye gittiklerinde hiçbir ücret ödemeyecek. Denizli’de halen uygulanmakta olan Sevgi İzi Projesi ile Alzheimer hastaları başta olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı kendilerini ifade edemeyen hastaların bulunması için çalışma başlatan Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Özel Mediklinik Hastanesi arasında özel bir protokol imzalandı.

Denizli’de ilk olma özelliği gösteren protokol ile engelli vatandaşlar özel hastanede sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek. Özel Mediklinik Hastanesi’nde imzalanan protokol için Dernek Başkanı Aysun Toner ile Hastanenin Başhekimi Dr. Mahmut Tekin hazır bulundu. Özel Mediklinik Hastanesi olarak sosyal sorumluluk projelerinin her zaman arkasında olduklarını ifade eden Başhekim Tekin, “Bu da çok özel bir proje. Hastane olarak çeşitli derneklerle protokoller imzalıyoruz. Bu onların içindeki en özeli. Bundan sonra engelli hastalarımız acil sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek. Buna enjeksiyon ve pansuman gibi acil hizmetler yer alacak” dedi.

Engellilerin dili olmaya devam edeceğiz

Daha önce Sevgi İzi gibi çok özel bir projeye imza attıklarını ifade eden Dernek Başkanı Toner, “Bizler sadece 1 hafta değil her gün yaşıyoruz. Başlatılan bir proje ile Alzheimer hastası, zihinsel rahatsızlıkları bulanan ve kendilerini ifade edemeyen arkadaşlarımızın kaybolma risklerinde bulmasını kolaylaştıran bir projedir. Türkiye’de hemen hemen tüm illerde bu proje uygulanmıştır. Şimdi de engellilerimizin sağlık hizmetlerinde biraz ayrıcalıklı olmasını istedik ve başardık da. Protokol için Mediklinik Hastanesine teşekkür ediyoruz. Dernek üyelerimiz hastaneden ücretsiz olarak sağlık hizmetlerini alacak. Engellilere sahip çıkmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak herkesin görevi” dedi

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.