Özer TOBB yönetiminden çıkarıldı

Özer TOBB yönetiminden çıkarıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) suçlamasından dolayı tutuklu bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer’i yönetim kurulundan çıkardı.

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, FETÖ Terör Örgütü’ne yönelik başlatılan temizlik harekatında Denizli Ticaret Odası Başkanı olan ve şuanda FETÖ soruşturmasından dolayı tutuklu bulunan Necdet Özer’i yönetim Kurulu üyeliğinden çıkardığı iddia edildi. Çarşamba günü Konya’da gerçekleştirilecek olan TOBB yönetim kurulu toplantısında ise Necdet Özer’in yerine yönetime giren TOBB Yönetim Kurulu üyesinin göreve başlaması bekleniyor. TOBB yönetim kurulu 14 kişiden oluşuyor 

YÖNETİM TOPLANTISI HAFTALIĞA ÇEKİLDİ 

Oda ve borsalardaki yönetim ve Meclis üyeleri ile ihracatçı birliklerinin yönetiminde bulunanlar seçimle geldiklerinden dolayı görevden alınamadığı için farklı bir strateji izleniyor. Oda ve borsalar ile ihracatçı birliklerinde FETÖ yapılanmasına mensup olanlardan görevi bırakmaları isteniyor. Gözaltına alınan veya tutuklananlar başta olmak üzere  istifa etmeyen üyeler için de yeni yöntem uygulanıyor. Buna göre 365 oda ve borsa ile 60 ihracatçı birliğinde aylık yapılan yönetim toplantıları artık haftalık olarak yapılıyor. Üç toplantıya katılmayan yönetim kurulu üyesinin de üyeliği düşüyor.  

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.