Özgür Günlerin Özlemini Çekiyoruz

Özgür Günlerin Özlemini Çekiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba Gazeteciler Günü ile alakalı bir mesaj paylaştı.

A+A-

"Toplumun haber alma konusunda gözü, kulağı olan basın çalışanlarının özgürce çalışıp görevlerini layıkıyla yaptığı günlerin özlemini çektiğimiz zamanları yaşıyoruz." diyerek sözlerine başlayan Başkan Akbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

Utanç Verici

Dünyanın bir çok ülkesinde özgür basının toplumların gelişmişlik düzeyinin ölçüsü olduğunu biliyoruz. Oysa bizim ülkemizde gazeteciler  hapislerde,  sürgünlerde ve baskı altında çalışmaya zorlanıyor. Günümüzde basın çalışanlarının ya bizim dediğimiz gibi gazetecilik yaparsınız ya da  yapamazsının tercihiyle baş başa bırakıldıklarını görüyoruz. Bu  ancak totaliter rejimlerde karşılaşılan bir durumdur ki   en hafif tarifle bu durum utanç vericidir.

Her türlü sosyal hak ve ekonomik özgürlüğü hak eden basın emekçilerinin hak ettikleri değeri alacağı ve özgürce görevlerini yerine getireceği  günlerin özlemini çekiyoruz.

Gerçek demokrasilerin yaşandığı ülkelerdeki gibi ülkemizde de gazetecilerin gerçek anlamda gazetecilik yapmaları en büyük arzumuz ve topluma yapılabilecek en değerli hizmetlerden biridir diye düşünüyoruz.

Her türlü sansür, baskı, şantaj ve kumpastan uzak gazetecilik yapılacak ortamı ancak sosyal demokasilerde mümkün olduğunun altını çizerek  ; ilimizde, ülkemizde ve dünya da çalışan gazetecilerin emeklerine saygı, düşüncelerine özgürlük ve toplumun haber alma hakkının gasp edilmemesini diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle basın emekçilerinin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler  Günü” nü kutluyor, aramızdan ayrılanlara rahmet, görevini yürüten gerçek gazetecilere de başarı ve kolaylıklar diliyorum. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.