Pamukkale Belediyesi Gençlik Meclisi'nde seçim heyecanı!

Pamukkale Belediyesi Gençlik Meclisi'nde seçim heyecanı!

Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Seçimli Birinci Olağan Genel Kurulu yoğun bir katılım ile yapıldı.

A+A-

Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Seçimli Birinci Olağan Genel Kurulu yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. 225 delegenin oy kullandığı genel kurulda Cevat Serdar başkan seçilirken Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "4 yıllık bir belediyeyiz. Buna rağmen kurulan kent konseyi ile yeni projeler üretiyoruz. Yönetime başarılar dilerim." dedi.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Seçimli Birinci Olağan Genel Kurulu Pamuk Kafe’de gerçekleşti. Genel kurulu Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Adnan Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Ak Parti Pamukkale İlçe Gençlik Kolları Başkanı Nail Şan ile delegeler ve misafirler yer aldı. Yaşları 15 ila 35 arasında değişen gençlerin faaliyet gösterdiği Gençlik Meclisi, Gençlerin, katılımcılık, kalkınma, sürdürülebilirlik ilkeleri ışığında, kent yönetimine aktif olarak katılmalarını, gençlik ve kentle ilgili sorunların çözümünde rol almalarını sağlamak başta olmak üzere Pamukkale gençliğini ulusal, uluslararası ve kent düzeyinde temsil etmek ve bu amaca uygun aktiviteler düzenlemek, ve gençlerin kentin bilimsel, teknolojik, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinliklerinde rol almalarını sağlamak, insan hakları ve çevre konusunda duyarlılıklarını arttırmak gibi görevleri bulunuyor.

Genel kurulda bir konuşma gerçekleştiren Gürlesin, "Kentin yönetiminde bazı normlar olması gerekiyor. Bu anlamda öncelik gençlik meclisine ait. Ardından da kadın meclisini ve daha sonra da engelli meclisini hayata geçireceğiz. Bu konuda birçok sivil toplum kuruluşu, muhtarlar ve ilgili kuruluşlarla görüşmeler yaptık. Pamukkale olarak Denizli’nin en büyük ilçesi konumundayız. Bu da büyük bir sorumluluk getiriyor. Ama biz 4 yıllık bir belediye olmamıza bu meclisi oluşurduk." ifadelerini kullandı.

225 delegenin oy kullandığı seçimde Cevat Serdar Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı oldu. Yönetimde ise şu isimler yer aldı; Mustafa Şencan, Uğur Pala, Ebru Demir, Büşra Yüksel, Cemal Ceyhan, Hasan Ali Tosun, Elif Yasemin Yuvacı, Ceyda Okta, İlyas Bedir ve Hatice Nursima Şanlı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.