Pamukkale Belediyesi İlklere Doymuyor

Pamukkale Belediyesi İlklere Doymuyor

Pamukkale Belediyesi, kara sinekler ile mücadele için diğer canlılara zararı olamayan bir yöntemi kullanıyor.

A+A-

Pamukkale Belediyesi, ilçe çapında ikamet eden vatandaşların problemlerini çözme ile alakalı önemli çalışmalar yapıyor. Türkiye’de ilk defa uygulanmaya başlayan “Yapışkan İp” uygulaması ile bilhassa besihanelerde karasinek ile mücadele ediliyor. Başkan Hüseyin Gürlesin, kara sinek ile mücadele ederken diğer canlılara zarar vermemek amacı ile kimyasal olmayan yöntemlerin kullanıldığını ifade etti.

 

YAPIŞKAN İP ÇÖZÜM OLDU

 

Daha evvel kara sinek ile mücadele için kullanılan kimyasal ilaçların bazılarının yan etkileri oluyordu. Pamukkale Belediyesi, bu senenin Nisan ayından itibaren yeni bir uygulamaya geçti. Buna göre üstünde bir tür doğal yapıştırıcı olan ip kara sinek ile mücadele ile alakalı önemli bir başarı elde ediyor. Bu uygulama Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilçe çapındaki 2 bin 700 besihaneyi tek tek dolaşıp ücretsiz olarak yapışkan ip uygulaması yapılmakta.

 

BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan bu uygulama besicilik yapanlardan geçer not aldı. Akhan Mahallesinde besicilikle uğraşan Ayşe Taşçı kara sinek ile mücadele ile alakalı bu çalışmanın başarılı olduğunu ifade ederek, kara sineğin kendilerinin en büyük sorunlarından bir tanesi olduğunu,  bu konuda belediyenin kendilerine destek verdiğini, yapışkan iple bu konuda daha başarılı olunduğunu ve  bu uygulama sebebi ile Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ettiğini ifade etti.

 

 HER KESİMİN YANINDAYIZ

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise 68 mahalleyle en büyük ilçe olduklarını ifade ederek,  iki sınır mahallenin arasında 65 kilometre olduğunu, kendilerinin bölgesinde turizminde, hayvancılığında olduğunu,  hayvancılık yapan vatandaşların besihanelerindeki en önemli sorunlardan bir tanesinin de kara sinek olduğunu,  daha evvel bu konudaki mücadelenin kimyasal ilaçlar ile olduğunu,  fakat Nisan ayından beri Türkiye’de ilk defa yapışkan ip uygulamasını başlattıklarını, ekiplerin ilçe çapında 2 bin 700 besihaneyi tek tek gidip bu uygulamayı yaptığını dile getirdi.

 

   

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.