Pamukkale Belediyesi'nden Bir İlk Daha

Pamukkale Belediyesi'nden Bir İlk Daha

Pamukkale Belediyesi, halk sağlığı için başlatmış olduğu 2 projeyi 8 Haziran Cuma günü hizmete açıyor.

A+A-

21 milyon TL’ye mal olan Dokuzkavaklar’daki Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği ile Cumhuriyet mahallesindeki Cumhuriyet 112 ve ASM’nin resmi açılışları yapılacak. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2 dev sağlık projesini hizmete açmaktan mutlu olduklarını dile getirerek, 8 Haziran Cuma günü saat 18:00’de Cumhuriyet 112 ve ASM 19:00’da da Dokuzkavaklar’daki Semt Polikliniği’nin açılışının yapılacağını, tüm vatandaşları evvela Cumhuriyet Mahallesine, ardından da Dokuzkavaklar’daki dev tesisin açılışına ve iftar yemeğine davet ettiğini dile getirdi.


 

Türkiye’ye örnek olan projeleri tek tek hizmete açan Pamukkale Belediyesi için 8 Haziran’da 2 mühim projenin hizmete sunulacağı tarih olacak. Pamukkale Belediyesi’nin devasa projelerinden Türkiye’de ilk kez bir ilçe belediyesince yapılması özelliğiyle ilk olan Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniğiyle Cumhuriyet 112 Acil ve ASM hizmete açılacak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılımda bulunacağı açılıştan sonra Dokuzkavaklar’daki sağlık projesinin önünde iftar programı yapılacak.

 

3 AY ERKEN TAMAMLANDI

 

2016’nın Ekim Ayı başında temelleri atılmış olan Dokuzkavaklar Semti’ndeki Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği, planlandığından 3 ay erken bitti. Denizli ilinin şehir çapında hizmet sunacağı komplekste Dahiliye, Genel Cerrahi, Çocuk, Kadın doğum, KBB,  Gastroenteroloji, Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Beyin Cerrahisi, Üroloji, Ortopedi, Enfeksiyon Hastalıkları, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Psikiyatri, Cildiye, Fizik Tedavi, Nefroloji poliklinikleri olacak.

 

Günde 2 bin poliklinik yapılması planlanan kompleksin bölgedeki 350 bin vatandaşa hizmet vereceği düşünülüyor. Son teknolojiye uygun bir modern mimari yapı ile gerçekleştirilen binada sedye asansörleri ve yürüyen merdivenlerde bulunuyor. 20 farklı poliklinik hizmetinin yanında tam donanımlı Patoloji laboratuvarı, 400 metrekare Fizik Tedavi ünitesi ve fizik tedavi havuzu, 650 metrekare 30 cihaz kapasiteli diyaliz ünitesi, içerisinde kemik dansimetri, ultrason, röntgen, BT, MR olan kapsamlı görüntüleme hizmetleri, sterilizasyon ünitesi ve laboratuvarları da olacak. Bina içerisinde ise, 112 Acil Müdahale Birimi yer alıyor.

CUMHURİYET MAHALLESİ’NİN İHTİYACI VARDI

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin tarafından bizzat ilgilenilen Cumhuriyet 112 Acil ve ASM’nin arsasını hayırseverler bağışladı. Ortalama 1.5 milyon liraya mal olan Cumhuriyet 112 Acil ve ASM, 800 metrekare alanında inşa edildi. Zeminle beraber 3 katlı olan binada öncelik Aile Sağlık Merkezi’ne sunuldu. Bununla beraber yine bölgede eksikliği hissedilen 112 Acil Yardım İstasyonu da projede yerini aldı.  Cumhuriyet 112 Acil ve ASM’de Acil Müdahale Odası, Bebek İzleme Odası, Bebek Emzirme Odası, Laboratuvar, 4 tane Poliklinik, Gebe İzleme Odası bulunmakta. Bu tesis 100 bin civarında vatandaşa hizmet vermekte. Kısa zamanda inşası biten sağlık tesisi bölge halkı tarafından tam not aldı..

 


İLKLERE İMZA ATIYORUZ

 

Pamukkale Belediyesinin ilklerin belediyesi olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin,  kendilerinin kuruldukları 2014’ten bu yana farklı belediyecilik için çalıştıklarını, Dokuzkavaklar’da arsasının Büyükşehir Belediyesi’nce sağlanan yere 21 milyon TL’lik yatırım ile 7 katlı dev bir sağlık tesisi yaptıklarını, bu tesisin yalnızca Pamukkaleli vatandaşlara değil tüm Denizli halkına hitap ettiğini, kendilerini binayı planlanandan 3 ay önce tamamlayıp Sağlık Bakanlığı’na devrettiklerini, hayata geçiriliş biçimiyle Türkiye’ye örnek olan Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği, içeriğiyle de bir hastane niteliğinde olduğunu, fakat yataklı servis olmadığından isminin poliklinik olduğunu ama toplam 7 katlı dev bir sağlık tesisi olduğunu, göreve geldikleri 30. Ayında çalışmaların başladığını kendileri için bir günün bile çok önemli olduğunu, bu sebeple de erkenden çalışmaları tamamlayarak, halkın hizmetine sunulması için gereken her şeyi yaptıklarını, bu tesisle beraber Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 112 Acil ve Aile Sağlığı Merkezi’ni de tamamladıklarını, bu sağlık tesisinin de o bölgede ikamet eden 100 bin vatandaşa hizmet vereceğini, her iki sağlık tesisin de hayırlı olmasını dilediğini, emeği geçen başta hayırseverler olmak üzere herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. 

 

AÇILIŞLARA DAVET ETTİ

 

Başkan Gürlesin, 8 haziran Cuma günü saat 18:00’de Cumhuriyet 112 Acil ve ASM’nin açılışının Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılacak olduğu tören ile yapılacağını da anımsatarak saat 18:00’de tüm vatandaşları Cumhuriyet Mahallesine davet ettiğini, saat 19:00’da da bu defa Dokuzkavaklar Mahallesi’ndeki Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği’nin açılışının yapılacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.