Pamukkale Belediyesi'nden Engellilere Büyük Destek

Pamukkale Belediyesi'nden Engellilere Büyük Destek

Denizli ilinde bir ilki yapmış olan Pamukkale Belediyesi’nde “Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor” Projesi hız kesmeden sürüyor.

A+A-

Engellilere yönelik projeler ile dikkatleri çeken Pamukkale Belediyesi, engellilerin üretime katkıda bulunmaları için yeni kurslar açtı. Pamukkale Belediyesi ve İŞKUR ortaklı ile  yapılan “Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor” projesiyle engelliler dekoratif şişe, ahşap boyama, tabak boyama, seramik, polyester boyama, keçe yapımı, takı tasarım, kokulu taş gibi ürünleri yapmayı öğreniyorlar. Başkan Hüseyin Gürlesin, engelli olmanın üretimde yer almamak demek olmadığını, bu kurslar ile engellilere destek sağlandığını ifade etti.

 

Yeni kurulmuş olan bir belediye olmasına rağmen, Denizli ilinde ve Türkiye’de Pamukkale ismini her platformda duyurmuş olan, sağlık, eğitim; spor, güvenlik; turizm, gibi alanlarda sosyal belediyeciliğe öncülük yapan Pamukkale Belediyesi, gönüllere dokunmayı sürdürüyor. Geçen Mayıs ayında Başkan Hüseyin Gürlesin ve İŞKUR Denizli İl Müdürü Fatih Işık arasında “Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor” projesinin protokolüne imza atılmıştı. Bu protokolle Denizli tarihinde İŞKUR’la Proje yapmış olan ilk belediye unvanını Pamukkale Belediyesi aldı.

 

KURSLA KENDİMİZE OLAN GÜVENİMİZ ARTTI”

 

“Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor” projesi çerçevesindeki kurslar Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’nde bulunan ek binasında yapılıyor. Kurslara 10 ortopedik engelli, 8 işitme engelli vatandaş katılımda bulunuyor. Kursiyerler halk eğitim bünyesinde görevli Fatma Yıldırım ve Derya Şimşek’in eğitmenliği ile dekoratif şişe, ahşap boyama, tabak boyama, seramik, gibi ürünlerin yapımını öğrenmekte. Kursiyerler bu uygulamadan çok memnun olduklarını, evde oturan engelliler olduklarını ama şimdi bir şeyleri yapabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını, kendilerine bu imkanı sağlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e  ve eğitmenlere çok teşekkür ettiklerini ifade ediyorlar.

 

KURSLARDA YAPILAN ÜRÜNLERİN SATIŞ GELİRİ YİNE KURSİYERLERİN OLACAK”

 

Başkan Hüseyin Gürlesin, her daim insan merkezli, vatandaşın yararına olabilecek projeleri hayata geçirmeyi önemsediklerini belirterek,  Engelsiz Hediyelik Eşya Üretim Atölyesinde bedensel engellilere 3 ay, işitme engellilere ise  4 ay eğitim verileceğini,  bu kapsamda ortopedik engelli bireylerin meslek sahibi olmaları hedeflenirken bir taraftan da turizme katkı sağlamaları, yeni ürünler ortaya koyup şehri tanıtıcı materyalleri geliştirmelerinin düşünüldüğünü, diğer taraftan kurs süresince eğitim almış olan Ortopedik ve İşitme engelli vatandaşların İŞKUR’dan günlük eğitim desteği verildiğini, kursiyerlerin Genel Sağlık sigortalarının da yapıldığını belirtti.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor” projesinin Denizli’de İŞKUR’la Proje yapan ilk belediye unvanını Pamukkale Belediyesi’ne kazandırdığını vurgulayarak bu kursun sonunda yapılmış olan ürünlerin Natural Park olarak bilinen Kocaçukur’da sergilenip, satıştan elde edilmiş olan tüm gelirlerin kursiyerlerin olacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.