Pamukkale Belediyesi'nden Sağlık Mesaisi

Pamukkale Belediyesi'nden Sağlık Mesaisi

Pamukkale Belediyesi ekipleri, vatandaşların yaz günlerinde sivrisinek ve haşerelerden şikayetçi olmamaları için önlemlerini erkenden alıyor.

A+A-

Kış aylarında sivrisineklerin larva dönemi olduğundan rögarlar, besihaneler, havuzlar ve fosseptikler ilaçlanmıştı. Şimdi de havaların ısınması ile beraber sivrisinek ve karasineklere yönelik ilaçlamalara başlandı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, halkın sağlığı için ilaçlama ekiplerinin 7 gün 24 saat esasına göre ilaçlama işlemlerini yaptıklarını, halkın sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Pamukkale Belediyesi tarafından, vatandaşların bahar ve yaz sezonunda haşere ve sivrisinek sorunu ile karşılaşmaması adına sene boyunca ilaçlama çalışmalarında bulunuyor. Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı birimler yaz kış demeksizin çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler ergin sivrisineklerin barındıkları ahır, bina bodrumları, kuyu ve foseptikler, yeni inşaatlar, terkedilen binalar, ağaç kovukları, umumi tuvaletler, çalılıklar ve fundalık, kanallar, çatılar vb. yerlerde ilaçlama çalışmalarını yapıyor. 7 gün 24 saat esası ile ortalama 50 kişilik bir ekip ile ilaçlama işlemlerinin sürdüren Pamukkale Belediyesi, halkın sağlığı ve rahatlığı adına mesai harcıyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü, sineklerin çoğalmasına sebep olduğundan havuz vb. yerlerde su biriktirilmemesi, çöp poşetlerinin ağızlarının iyice bağlanıp konteynerlara zamanında atılması gibi önlemler ile vatandaşların sinek oluşumunun engellenmesine katkı sağlayabileceği ile alakalı uyarılarda bulundu.

“HALKIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Başkan Gürlesin, ilaçlama işlemlerinin yalnızca yaz aylarına mahsus olmadığını, kışında yapıldığını ifade ederek, İlaçlamanın genellikle yazın yapılan bir çalışma gibi bilindiğini, ama senenin 12 ayı ilaçlama hizmetinin yapıldığını, kendilerinin 50 kişilik ekip ile gece gündüz demeksizin sene boyunca halkın sağlığı için ilaçlamaları sürdürdüklerini, 68 mahallenin tamamında bu konuda etkin mücadele için yoğun çaba harcadıklarını, yalnızca sinek değil halkı rahatsız edecek olan tüm haşerat ile alakalı çalışmaların sürdüğünü, çalışmanın amacının halkın bu konudan şikayetlerini gidermek olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.