Pamukkale Belediyesi O Konseye Üye Oldu

Pamukkale Belediyesi O Konseye Üye Oldu

Pamukkale Belediyesi tarafından geçtiğimiz senenin Kasım ayında kurulan Pamukkale Kent Konseyi, ülke çapında 88 üyesi olan Türkiye Kent Konseyleri Birliği’ne üye oldu.

A+A-

Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, liderliğinde ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarının, muhtarların, siyasi parti temsilcilerinin, kamu kurumu özelliğindeki meslek kuruluşlarının katılımlarıyla Kent Konseyi geçen sene kurulmuştu. 29 Kasım 2017 tarihinde Pamukkale Kent Konseyi’ni kurmuş olan Pamukkale Belediyesi, bununla kalmayarak daha sonra  Gençlik Meclisi’ni de kurdu. Kuruluşundan sonra 4. yılını geçiren Pamukkale Belediyesi’nin, kurumsallaşma yolundaki önemli adımları sürüyor.  Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bir ilçe belediyesi olan Pamukkale’nin ulusal ve uluslararası alanlarda temsil edilmesi için tüm desteği sunuyor.

 

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ’NE ÜYE OLUNDU

 

Pamukkale Kent Konseyi’nin yerel seviyede demokratik katılımın ve uzlaşmacı kültürün yaygınlaşması için hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin gelişmesi, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplumsal hayattaki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamak için çalışmalara  destek olmak gibi görevleri bulunmakta. Türkiye’deki Kent konseylerinin çatı kuruluşu konumundaki Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Pamukkale Kent Konseyini üyeliğe aldı.  Türkiye’de 88 üyesi olan konseyin Denizli’deki tek üyesi Pamukkale Kent Konseyi.

 

 “HER ZAMAN GENÇLERİN DESTEKÇİSİYİZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Kent Konseyi’nin öneminden bahsederek, kendilerinin pek çok belediyenin kurmamış olduğu Kent Konseyi’ni kurup halkı karar alma mekanizmasına dâhil ettiklerini, Kent Konseyi kuruldu desinler diye yapılmadığını,  burada halktan gelen konuların gündem olduğunu, bazen konsey üyeleriyle buluşarak istişarelerin yapıldığını,  kendilerinin her daim gençlerin yanında olduklarını, Gençlik Meclisinin de bu senenin Mayıs ayında kurulduğunu, daha sonra da Pamukkale Kent Konseyi’nin ülke çapında ismini duyurduğu  Türkiye Kent Konseyleri Birliği’ne üye olduklarını, bu üyeliğin faydalarını kısa zamanda alacaklarını umduklarını,  ve Pamukkale Kent Konseyi’nin Türkiye Kent Konseyleri Birliği’ne üyeliğinin hayırlı olmasını dilediklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.